22 серпня Вінниччина почала відзначати 21-шу річницю незалежності України. Вперше за два десятиліття урочистості, присвячені визначній даті, відбулися не у концертних залах, а на берегах Південного Бугу – біля села Воробіївка Немирівського району. Заходи розпочалися V обласним фестивалем народної творчості «Скарби Поділля». Учасники фестивалю представили виставкові експозицій у формі вулиць, хат та майстерень традиційної української забудови.

Паралельно діяла експозиція Вулиці коровайниць «Величальна хлібу», де майстрині з районів області проводили майстер-класи з випікання короваїв та інших хлібних виробів. Крім того були представлені виставки майстрів з багатьох видів народних ремесел.

Вітаючи учасників фестивалю та всіх вінничан з Днем незалежності, голова обласної Ради Сергій Татусяк наголосив, що це свято виборене та звеличене щоденною людською працею.
– Дозвольте подякувати кожному з вас за те, що своєю щоденною роботою ви сприяєте зростанню економіки держави, покрашенню благополуччя її громадян, посиленню позитивного іміджу України у Європі і світі, – зазначив С.Татусяк.

Голова облради також назвав гарним подарунком від вінничан до Дня незалежності країни відновлення міжнародного фестивалю «Зорі над Бугом». Фестиваль набув слави у 70-80-х роках ХХ століття. На його майданчиках тоді виступали Йосип Кобзон, Лев Лещенко, Валентина Толкунова, Софія Ротару, Михайло Зінкевич, Ніна Матвієнко.

Цього року хедлайнерами концерту стали українські виконавці - оперна співачка, народна артистка України Валентина Степова та народна артистка України Наталія Бучинська. Розважали вінничан і гостей, серед яких були представники 11 іноземних делегацій й інші артисти естради, вокального мистецтва.

Прибула привітати земляків й Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук.

У ході урочистостей голова обласної Ради Сергій Татусяк, голова облдержадміністрації Микола Джига та Вінницький міський голова Володимир Гройсман вручили кращим вінничанам державні нагороди та відзнаки «За заслуги перед Вінниччиною».



Переглядів: 5000
Поширень: 0