У зв’язку з цим, вищеназвані навчальні заклади змушені були розпочати заходи щодо будівництва автономних опалювальних пунктів на своїх територіях. Однак робота з виготовлення проектно-кошторисної документації, реєстрації дозвільних документів на проведення будівельно-монтажних робіт затягнулася. Тож на початок опалювального сезону (15 жовтня) ліцей і коледж встигли лиш закласти фундамент під спорудження майбутньої автономної котельні. Наразі кілька тисяч студентів та викладачів трьох освітніх закладів Бару працюють у холодних приміщеннях.

Вивчити ситуацію та знайти рішення проблемі 23 жовтня до Бару прибув голова обласної Ради Сергій Татусяк. Ознайомившись із нюансами, він зауважив, що проблема насамперед у виконанні місцевими органами влади своїх повноважень. В даному випадку Барською міською радою, котра своєчасно не втрутилась в ситуацію, а згодом і сприяла її ускладненню, ухвалюючи на сесіях рішення, які гальмували будівництво автономних котелень у навчальних закладах.

Зі своїм баченням ситуації та пропозиціями щодо її вирішення під час зустрічі з головою облради виступили: голова районної ради Микола Радіонов, голова райдержадміністрації Геннадій Лук, 1-й заступник Барського міського голови Юрій Гвоздяр, директор Барського професійного будівельного ліцею Валерій Лановий, директор автомобільно-дорожнього технікуму Йосип Кібітлевський і директор гуманітарно-педагогічного коледжу Петро Савчук. Позицію комунальників відстоювали начальник управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області Василь Федоришин, директор КП «Бартеплокомуненерго» Сергій Телятніков.

Останній повідомив, що його комунальне підприємство готове опалювати три згаданих заклади протягом сезону, якщо НАК «Нафтогаз України» надасть квоти на газ. Голова обласної Ради доручив відповідальним структурам домогтися необхідних квот і забезпечити теплопостачання у навчальні заклади Бару.

Також голова доручив обласному управлінню спільної комунальної власності територіальних громад та головному управлінню житлово-комунального господарства, енергетики та зв\'язку облдержадміністрації у тижневий напрацювати нормативні документи, які врегулюють барську проблему.



Переглядів: 4409
Поширень: 0