У військових частинах та з’єднаннях Повітряних Сил Збройних Сил України, відбувся священний ритуал складання молодим поповненням Військової присяги на вірність українському народові.

Так, у навчальному авіаційному центрі, що у Гайсині Вінницької області, вірно служити українському народові присягнули 54 військовослужбовці – 33 новобранці призову “Осінь-2012 року” та 21 військовослужбовець військової служби за контрактом, які в авіаційному центрі проходять навчання.

За словами заступника начальника центру з виховної роботи майора Сергія Новіцького юнаки успішно пройшли курс навчання за програмою бойової підготовки молодого солдата, призвичаїлися до специфічних умов несення військової служби, морально підготувалися до армійського життя.

Для участі в урочистому ритуалі складання Військової присяги до навчального авіаційного центру прибули офіцери Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, представники органів місцевого самоврядування, духовенства, громадських та ветеранських організацій, батьки та рідні юнаків.

На урочистому мітингу з напутніми словами до військовослужбовців звернулися старший офіцер управління бойової підготовки Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Василь Приймак, заступник голови Гайсинської міської ради Володимир Бабій, ветеран військової служби полковник у відставці Микола Яценко, тимчасово виконуючий обов’язки начальника навчального авіаційного центру майор Сергій Синявський. Від імені батьків молодих солдатів привітала Олександра Усенко.

Вітаючи військовослужбовців із такою знаменною подією в їхньому житті, заступник начальника управління з виховної та соціально-психологічної роботи Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Олександр Зеленько звернув увагу юнаків на те, що, вступаючи до лав захисників Батьківщини, вони по праву стають спадкоємцями героїчних традицій воїнів старших поколінь, беруть на себе відповідальність за спокій своїх рідних і близьких, за долі мільйонів громадян держави.

– Мобілізуйте всю силу своїх молодих сердець на виконання відповідальних бойових завдань, на щоденну напружену службу у військових частинах Повітряних Сил, – закликав полковник Олександр Зеленько.

Від імені молодих воїнів солдат Володимир Нікітюк запевнив присутніх, що військовослужбовці з честю та гідністю готові виконувати покладені на них завдання.

Благочинний храмів Гайсинського округу протоієрей Олег благословив молодих воїнів на ратну службу.

Після завершення офіційної частини складання Військової присяги батьки, родичі та друзі новобранців мали можливість ознайомитись з побутом військовослужбовців, відвідати казарму, солдатську їдальню, поспілкуватися з командуванням частини.

Як повідомили в управлінні особового складу штабу Командування Повітряних Сил ЗС України, у підпорядкованих військових частинах Військову присягу на вірність українському народові склали 1095 новобранців. Планується, що решта молодого поповнення ПС ЗС України складатиме Військову присягу 24 листопада та 3 грудня. Загалом, цієї осені лави Повітряних Сил ЗС України поповнять 3056 юнаків. 369 призовників пройдуть підготовку в навчальних центрах Повітряних Сил ЗС України, де отримають кваліфікацію молодшого спеціаліста. Фахівців для радіотехнічних та зенітних ракетних військ буде підготовлено в Об’єднаному навчальному центрі, що у Василькові, а спеціалістів, котрі забезпечуватимуть безпеку польотів, готуватиме навчальний авіаційний центр, який дислокується на Вінниччині.



Переглядів: 7503
Поширень: 0