Делегація освітян Вінниччини з робочим візитом у  Словацькій Республіці

У рамках понад тридцятирічної співпраці Козятинського міжрегіонального ВПУ залізничного транспорту та Доправної академії міста Тренчин (Словаччина), делегація освітян Вінниччини у складі начальника відділу професійно-технічної освіти та координації роботи вищих навчальних закладів управління освіти і науки облдержадміністрації Анжели Даценко та директора Козятинського училища Андрія Стецюка вкотре відвідала з робочим візитом Словацьку Республіку.

Делегація освітян Вінниччини з робочим візитом у  Словацькій Республіці

Чергова зустріч міжнародних партнерів, участь у якій взяв також директор Технікуму зв’язку ім. Іполита Сегельського в м. Познань (Польща) Рішард Писка, була присвячена питанням підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників для залізниці, обміну досвідом щодо розробки та впровадження інноваційних технологій і новітніх засобів навчання в навчально-виробничий процес в Україні, Словаччині та Польщі.

Учасники зустрічі взяли участь у семінарі, що пройшов на базі виробничого підприємства з виготовлення продукції для залізниці «Signal» (м. Брно, Чехія), яке є давнім і постійним партнером Доправної академії міста Тренчин (Словаччина), та підбили підсумки участі у ІV виставці-презентації «Інноватика в сучасній освіті», що пройшла у жовтні 2012 року у Києві, - за її результатами спільний проект навчальних закладів України, Польщі та Словаччини відзначено золотими медалями.

Делегація освітян Вінниччини з робочим візитом у  Словацькій Республіці

У рамках візиту відбулася також зустріч з начальником освіти Тренчинського краю Іолантою Ковальчиковою, яка ознайомила вінничан з основними галузевими пріоритетами краю та окреслила шляхи вирішення актуальних освітянських проблем.

Паралельно із візитом керівництва Козятинського міжрегіонального ВПУ залізничного транспорту до Словаччини, двоє учнів училища разом із заступником директора з виховної роботи Ларисою Осіпчук проходили стажування у Технікумі зв’язку ім. Іполита Сегельського в Познані (Польща).

Делегація освітян Вінниччини з робочим візитом у  Словацькій Республіці

Відповідно до угоди між навчальними закладами, вінницькі учні, стажуючись за професією «Оператор комп’ютерного набору. Логіст», працювали зі спеціалізованими комп’ютерними програмами, дидактичними матеріалами та наочністю, що використовується у європейській системі освіти, продемонструвавши гарні результати виконання практичних та тестових завдань. Окрім цього, учні відвідували уроки іноземних мов, на засіданні інтернаціонального молодіжного клубу обговорювали із польськими однолітками плани на майбутнє, а також взяли участь у роботі спортивного гуртка із бойових мистецтв. Для кращого знайомства молоді була організована спільна культурна програма, яка передбачала екскурсії визначними місцями міста Познань.

Відтак, зустріч вінницьких освітян з керівництвом залізничного училища м. Тренчин та Технікуму зв’язку ім. Іполита Сегельського міста Познань стала ще одним кроком у розвитку та поглибленні міжнародного співробітництва між навчальними закладами, а заразом – і в пошуку нових форм співпраці на перспективу.



Переглядів: 3501
Поширень: 0