З 19 по 23 листопада в Тростянецькому районі Вінницької області проходить контрольне інспектування служби наглядово–профілактичного обслуговування та районної державної адміністрації, з питань виконання заходів цивільного захисту населення та запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності органів управління та сил реагування до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Перевірка проводиться відповідно плану усунення недоліків, що був складений на підставі планової перевірки, яка проходила з 06 по 10 лютого цього року.

На території Тростянецького району відповідно розрахунків 70 відсотків населення може потрапити в зону дії факторів у разі аварії або стихійного лиха. Але вибірковою перевіркою захисних споруд встановлено, що нажаль не усі вони зможуть послужити укриттям для населення.

Значну увагу було звернено на організацію оповіщення та зв’язку. Виявилося, що лише 40 відсотків населення зможуть дізнатися про надзвичайну ситуацію, якщо така виникне. Що унеможливлює виконання поставлених завдань.

Загалом працівниками Управління Держтехногенбезпеки у Вінницькій області було надано практичну допомогу керівникам підрозділів районної адміністрації, щодо подальшого усунення виявлених недоліків.



Переглядів: 4758
Поширень: 0