Подальше наближення податкового та бухгалтерського обліків, цивілізовані взаємовідносини у земельній сфері, уніфікація та спрощення податкового законодавства – такими були побажання підприємців. Зокрема, вони запропонували передбачити у податковому законодавстві можливість внесення змін до зареєстрованих податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, в тому числі, щодо номенклатури постачання, а також – визнання недійсними податкові накладні, які були зареєстровані помилково. Серед побажань було і встановити для кожної групи платників єдиного податку окрему податкову декларацію. Пропозиції підприємців стосувались і технічних моментів. Зокрема, - спрощення форми декларацій з податку на додану вартість та податку на прибуток та удосконалення системи подання звітності в електронному вигляді.

Голова Ради ТВ АППУ Юрій Захарчук, присутній на зібранні, підкреслив, що пропозиції та зауваження від членів відділення Асоціації платників податків в області – цінні як для теоретиків, так і для практиків. Адже, працюючи в умовах податкового законодавства, вони на практиці відчули всі нюанси його застосування.

Підбиваючи підсумки заходів, усі їх учасники погодились, що такі виїзні комунікації із суб’єктами господарювання допоможуть акумулювати побажання платників податків та в подальшому мінімізувати людський фактор у процесі звітування та надання дозвільних послуг.



Переглядів: 3123
Поширень: 0