За результатами перевірок інформація підтвердилась у 73 випадках, у тому числі за 18 зверненнями. Стосовно 58 працівників внесено подання керівникам структурних підрозділів органів ДПС Вінницької області для вжиття заходів реагування. До дисциплінарної відповідальності притягнений 51 податківець.

За 11 місяців серед податкових органах області виявлено 5 злочинів та до органів прокуратури для прийняття рішення направлено – 14 матеріалів службових перевірок. І, як наслідок, - порушено 4 кримінальні справи.

Натомість щоденна робота відділу спрямована не тільки на те, щоб викривати, а головне – попереджати корупційні злочини. Так, співробітниками відділу проведено близько півтисячі виступів, лекцій, бесід в колективах. З метою недопущення призначення на посади в органи ДПС осіб щодо яких діють спеціальні обмеження в тому числі, передбачені нормами чинного антикорупційного законодавства, перевірено 282 кандидати на заміщення вакантних посад, з яких 9-ти кандидатам відмовлено з різних підстав, передбачених законодавством.

Податківці зацікавлені якнайшвидше позбавитись від „корупційного ярлика”. Тож, для більш оперативного вирішення проблеми, про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів ДПС Вінниччини можна повідомляти на цілодобову лінію телефону „довіри” 0432 66-02-05 або на телефон сервісної служби „Пульс податкової” 044 28-40-007.



Переглядів: 2797
Поширень: 0