За період з 3 до 17 грудня внаслідок погіршення погодних умов рятувальниками Вінниччини проведено величезний комплекс заходів стосовно забезпечення нормальних умов життєдіяльності на території регіону. Так, за допомогою спецтехніки із снігових пасток витягнуто 326 авто (з них 16 карети швидкої допомоги), проведено аварійно-рятувальні роботи на 3 ДТП, здійснено 64 виїзди для проведення розчистки територій та доріг від уламків дерев. Також за допомогою інженерної техніки проводиться розчистка найбільш ускладнених ділянок автошляхів.

Так, 15 грудня о 20:05 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №26 м. Погребище надійшло повідомлення про те, що на відрізку автодороги с. Очеретня – с.Довжок в сніговому заметі застрягла карета швидкої допомоги та легковий автомобіль. По прибуттю чергового караулу на місце виклику було проведено аварійно-рятувальні роботи з витягання транспортних засобів на проїжджу частину автодороги.

Цього ж дня о 20:20 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №12 м. Могилів-Подільський надійшло повідомлення, що на автошляху Могилів-Подільський – Тропова між с.Сугаки та смт. Вендичани снігові перемети заблокували рух 34 автомобілів. Під час аварійно-рятувальних робіт із снігових заметів силами ДПРЧ-12, дорожніх служб філії «Могилів-Подільського райавтодору», а також приватними тракторами було витягнуто 19 автомобілів з 35 пасажирами, 8 чоловік було доставлено до пункту обігріву в смт Вендичани. Снігові перемети на даній ділянці дороги сягали відмітки 1-1,5 метра.

О 20:53 рятувальникам Барського району надійшло повідомлення від диспетчера автобусної станції про те, що на автошляху м. Бар - с. Гулі в снігу застряг автобус, який прямував за маршрутом Івано-франківськ - Бар. В автобусі знаходилося 38 пасажирів, з них 7 дітей.

Прибувши на місце виклику, черговим караулом за допомогою спецтехніки було відбуксирувано автобус та ще два легковика на розчищену ділянку дороги.

16 грудня о 05:53 на допомогу заручникам снігових заметів відправились бійці МНС Бершадського району. Біля с. Чапаєвка на автошляху Бершадь-Теплик рятувальники витягли із товщі снігу 30 одиниць техніки.

В ніч з 16 на 17 грудня на допомогу комунальним службам м. Вінниці вирушила інженерна машина розгородження аварійно-рятувального загону ТУ МНС. На ділянці автошляху від розв’язки «Турбівське шосе» до с.Мала Стадниця, по якій транспортуються побутові відходи на міське сміттєзвалище, звичайна очисна техніка не могла впоратися із примороженим знизу сніговим валом. Тож, подолавши 7 кілометрів шляху, «ІМР-2М» з’єднав транспортною артерією обласний центр із полігоном побутових відходів.



Переглядів: 4869
Поширень: 0