29 грудня о 12:29 на пункт зв’язку ДПРЧ-35 м. Шаргород надійшло повідомлення, про те, що за адресою: с.Рахни Лісові, вулиця Леніна, 34, під час копання приватної криниці опинилася під завалами людина. По прибуттю на місце виклику чергового караулу рятувальниками було встановлено, що на глибині близько 18 метрів під уламками бетонних кілець, а також шару піску та ґрунту перебуває копач криниці, 44-річний житель села Городківка Крижопільського району.

Установивши з потерпілим мовний контакт та налагодивши йому подачу кисню і продуктів харчування, шаргородські та прибулі їм на допомогу тульчинські рятувальники розпочали вивільняти криницю від обвалених порід. 30 грудня о 3:45 для подальшого проведення рятувальних робіт було залучено особовий склад аварійно-рятувального взводу Мобільного рятувального центру.

31 грудня о 0:45 постраждалого було відкопано та вилучено на поверхню, а згодом каретою швидкої допомоги доставлено у Шаргородську районну лікарню для подальшого медичного обстеження. На даний момент потерпілий перебуває у задовільному стані.

По завершенню робіт очільник рятувального відомства Вінниччини полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук, який безпосередньо керував рятувальною операцією, щиро подякував усім причетним до рятувальної операції. Адже багатодітна сім’я (четверо дітей) залишилася з батьком, на якого ось-ось разом з дружиною чекає нове поповнення. Працівники служби «101» висловлюють окрему подяку жителям села Рахни Лісові, які не залишились осторонь чужої біди та чим могли сприяли порятунку людини.

До речі, у 2012 році  це був третій випадок на території області, коли рятувальникам довелося надавати допомогу копачам під час обвалу колодязних шахт. У першому випадку вдалося зарадити біді, наступний забрав життя людини. А ось подібного третьому в історії області аналогів немає. Півтори доби чоловік пробув на 18-метровій глибині, відрізаний від світу у вузькому, замкненому звідусіль просторі, залишившись живим.



Переглядів: 4945
Поширень: 0