- Є постанова Кабміну, яку обладміністрація зобов’язана виконувати, тобто проводити консультації із громадськістю із проблемних питань. В першу чергу, це потрібно самій владі для того, щоб уникнути в майбутньому виникнення соціальних конфліктів. Адже влада має слухати і чути тих, хто їй делегував повноваження - людей. Ми хочемо оцінити діяльність влади у минулому році у цьому напрямку, тобто, саме у плані проведення консультацій із громадськістю. Наскільки влада виконує Постанову і на якому рівні та яка якість цих консультацій – чи вони взагалі проводились, чи були формальними, чи насправді на консультаціях піднімались ті питання, які турбують громаду, - розповів голова ГО «ПРАВО» Віталій Дорох.

Експерт переконаний, що обговорювати із громадськістю влада має все, що має суспільно важливе значення – бюджет, його витрачання, місцеві реформи та різноманітні інновації, які інколи спадають на думку чиновникам.

- Не є таємницею, що є пілотна медична реформа, яку населення сприймає не так позитивно, як нам розповідає влада, є проблемне питання щодо закриття шкіл… Приміром, нещодавно зустрів у пресі інформацію, що до породіллі добирались кілька кілометрів засніженою дорогою, а де ж тоді був той «розпіарений» гелікоптер?... Потрібно також вивчати, наскільки ці консультації ефективні чи враховуються потреби різних соціальних груп, а це має бути фаховий підхід, не «на папері», а соціологічна вибірка із всіх верств населення. Також варто зазначити, що такі консультації мають враховувати думки представників громад, які входять до складу області, а не обмежуватися заходами тільки у Вінниці, - переконаний Віталій Дорох.

Він сподівається, що отримає відповідь на всі поставлені у запиті запитання. Адже це продемонструє не лише ефективність діяльності влади, а й її бажання конструктивно співпрацювати. Громадськість першою подала владі «руку партнерства» - подібна експертиза Вінницьої ОДА ще не проводилась. Третій сектор також готовий запропонувати владі альтернативу у розв’язанні тих чи інших питань, що турбують мешканців регіону.



Переглядів: 3248
Поширень: 0