Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

присутні на  відкритому  уроці

Це державне свято символізує єдність українських земель, а Акт злуки, підписаний 19 січня 1919 року, став реальним втіленням вікової мрії українців мати свою суверенну державу.

Не промайнула ця загальнонаціональна подія і установи виконання покарань Вінницької області, де 22 січня 2013 року відбулись урочисті заходи з нагоди її святкування. Привітати та нагадати історію засудженим та особам, узятим під варту, завітали керівництво обласного управління, учителі загальноосвітніх закладів при установах, представники міського управління юстиції та Вінницького міського центру соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді.

відкритий урок для в\'язнів

Відкритим уроком на тему: «Соборність українських земель-розбудова демократичної України» розпочався святковий день у Вінницькій установі виконання покарань (№1). Учитель історії Вінницької вечірньої СЗОШ ІІ-ІІІ ступенів №24 Тамара Каптола присвятила свій урок історії виникнення свята і наслідкам, яких зазнала Україна, а також важливості свята для суспільства та вихованню людських ідеалів духовності та моралі: «Це взагалі перше наше національне свято, тому що воно було започатковане у 1919 році. Якщо на мить повернутися у той час, історія сама зробила свій висновок: розділений віками український народ, все ж таки намагався об’єднатися і це намагання показали події 22 січня 1919 року. Це - урок життя, який ми, українці, осмислюючи зрозуміли, що його повторювати не потрібно.»

в\'язні

Головний спеціаліст міського управління юстиції Наталя Ізотова розповіла, що проведення таких заходів вкрай позитивно впливає на осіб, які утримуються у виправних закладах: «Сподіваюсь, що нашою спільною працею ми зможемо досягти позитивних результатів. Адже вивчення історії Батьківщини допомагає зрозуміти та усвідомити свою роль як громадянина. Впевнена, що після таких візитів, усі, хто тут перебуває, замислюються над своїм буттям і змінюють свої погляди на краще – на майбутнє право слухняне життя.»

У своєму виступі заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України у Вінницькій області Юрій Тимошенко підкреслив, що проведення урочистих заходів з нагоди відзначення державних свят підвищує загальноосвітній та культурний рівні засуджених та осіб, які утримуються під вартою, збагачує їх духовно, виховує в них патріотизм, розвиває їхні корисну ініціативу та творчі здібності а також дає можливість зайнятися корисною справою у вільний час.

Так, цьогоріч у заході з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України взяли участь всі утриманці виправних закладів Вінниччини, а це близько 6 тисяч осіб.



Переглядів: 2993
Поширень: 0