Скаргу до Прем"єр-міністра Миколи Азарова на захист прав працівників заводу і інтересів держави на прес-конференції озвучив голова первинної профспілки ДП "Гайсинський спиртовий завод" Андрій Бондаренко.

"Працівники ДП "Гайсинський спиртовий завод" можуть отримувати щонайменше на 50% більше зарплати. Продукція, що виробляється на заводі - компонент моторного палива альтернативний, користується на ринку величезним попитом. За підрахунками профкому, прибуток від такої діяльності складає 2,5 мільйони гривень щомісячно. Водночас, ці кошти отримує не держава, не працівники, які виробляють дану продукцію, а приватна компанія ТОВ "Торговий дім "Укрнафтотрейд" за корупційною схемою", - переконує А. Бондаренко.

У своїй скарзі профспілкова організація розкриває, як працює ця схема та вимагає від Прем"єр-міністра звільнення керівництва заводу, та переукладання корупційного, на їх думку, договору вже на конкурсній основі та об"єктивного розслідування справи податковою міліцією.

За словами А. Бондаренко, за його принципову позицію, наразі з боку керівництва заводу на нього чиниться тиск. Оскільки профком підприємства підняв перед директором заводу питання про підвищення зарплати та підписання із профспілкою Колективного договору, захисника прав трудящих силоміць не допускають на завод. Але члени профспілки, яких працює на заводі більше половини - 70 чоловік із 130, запевняють, що відстоюватимуть свої права на достойну зарплату в усіх можливих інстанціях. Наразі зарплата на підприємстві коливається в межах 1800-3000 гривень.



Переглядів: 3702
Поширень: 0