В ході проведення перевірки інформації про функціонування незаконного виробництва молочної продукції на території смт.Стрижавка було встановлено, що місцева жителька, без дозвільних документів на виробництво та обов’язкового ветеринарно-санітарного і лабораторного контролю займалась переробкою товарного молока на молокопродукти (сир, сметана). Заготівля молочної сировини проводилась в селі Косаківка Липовецького району з грубими порушеннями ветеринарно-санітарних вимог. Придбане молоко перевозили до виробництва легковим автомобілем без будь-яких супровідних ветеринарних документів і досліджень на якість. Правоохоронцями було обмежено обіг 270 літрів сирого товарного молока.

Виявлена молокосировина була вилучена правоохоронцями та направлена до Вінницької державної лабораторії ветеринарної медицини для проведення необхідних лабораторних досліджень.

Роботу цеху призупинено. 53-річну власницю цеху притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог», що тягне за собою накладення штрафу до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 3358
Поширень: 0