Понад 2,7 мільйона гривень податків умисно приховав від бюджету приватний підприємець з Бершаді на Вінниччині. Зловмисник штучно нарощував витрати на придбання м’ясної продукції, закуповуючи товар у фірм різних регіонів країни. В той час, як насправді здійснював закупівлю «живого» товару в приватних господарствах за готівкові кошти з подальшою переробкою на м\'ясо та м’ясну продукцію.

В ході оперативних відпрацювань співробітниками сектору з особливо важливих справ управління податкової міліції ДПС у Вінницькій області встановлено, що фірми-продавці всі були фіктивними, між тим як на їхні рахунки ділком було переведено більше 10 мільйонів гривень. Більше того, згадані фіктивні фірми були задіяні у діяльності конвертаційного центру, що діяв в іншому регіоні країни і слугували інструментом виведення коштів у тіньовий обіг з подальшим переведенням їх у готівку. Таким чином, вінницький зловмисник також скористався послугами конвертаторів.

На сьогодні слідчим управлінням податкової міліції області завершується досудове розслідування. Вживаються заходи по відшкодуванню завдних державі збитків.

Ольга Шишківська, старший інспектор з ОД штабу УПМ ДПС у Вінницькій області



Переглядів: 2832
Поширень: 0