15 березня 2013 року о 10.00 відбудеться відкриття курсів професійного навчання за професією вишивальник на базі Клембівської фабрики народних промислів «Жіноча праця». Захід проходитиме в с. Клембівка Ямпільського району в приміщенні фабрики.

відкриття курсів професійного навчання за професією вишивальник на базі Клембівської фабрики народних промислів «Жіноча праця»

У заході візьмуть участь представники влади області, району, центру зайнятості, жителі села.

Благодійний Фонд «Батьківська земля», ініціатором створення якого є народний депутат України Оксана Калетник, представив проект відновлення фабрики. Спільно з центром зайнятості Благодійний фонд організовує професійне навчання безробітних громадян за професією вишивальник. Навчання проводитиме обласне комунальне підприємство (учбово-курсовий комбінат) на базі фабрики «Жіноча праця» з наступним працевлаштуванням.

Метою впровадження проекту є збереження унікальної клембівської і подільської вишивки загалом. Продукція фабрики дозволить поширювати подільську вишивку в Україні і світі, осучаснити її використання. Крім того, початок роботи підприємства – це створення 200 нових робочих місць та надходження податків до місцевого бюджету, що сприятиме розвиткові громади.

Відродження підприємства вирішуватиме основну проблему жителів Клембівки - зайнятість. Адже на обліку в Ямпільському районному центрі зайнятості перебуває біля 200 клембівчан.

Безробітні матимуть можливість отримати знання про нові технології вишивання, включаючи роботу з комп’ютерною технікою, а також опанувати різні види ручної вишивки, пройти екскурс в історію виникнення та розвитку сучасної Клембівської вишивки.

Довідки за тел. (0236)2-17-36; (0236) 2-20-59



Переглядів: 5406
Поширень: 0