Краще один раз побачити страшні наслідки вживання наркотиків, ніж багато разів почути про їх згубний вплив - такої думки дотримуються співробітники відділення кримінальної міліції у справах дітей та сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Могилів-Подільського міськвідділу міліції. Правоохоронці сподіваються, що це найкращий спосіб пояснити дітям про наслідки наркоманії.

Міліціонери провели зустріч учнів Серебрійської школи-інтернату з колишнім наркозалежним. Чоловік тривалий час вживав наркотичні засоби і через смертельне зілля, власними руками зруйнував свою долю.

Школярів шокувала жахлива історія життя людини, що почала вживати отруту ще підлітком. 50-ти річний чоловік провів за гратами понад двадцять років свого життя. Від вживання наркотиків померла його дружина та багато друзів.

З розповіді чоловіка діти дізнались, яке життя очікує тих, хто не встояв перед смертельною залежністю. Опираючись на свій гіркий життєвий досвід, оповідач закликав підлітків ніколи не вживати наркотиків, бо навіть одна доза отруйного зілля приводить до прірви. Людина під дією наркотичних речовин забуває про нормальне життя та часто стає на злочинний шлях.

Учні брали активну участь в обговоренні почутого, ділилися враженнями та висловлювали свою думку.

Такі зустрічі є надзвичайно важливими і потрібними для підростаючого покоління, вони сприяють формуванню негативного ставлення молоді до наркотиків.



Переглядів: 3256
Поширень: 0