6 березня 1941 року їй виповнилося 28. Рік початку війни вона добре пам\'ятає. Бо саме тоді стала вдовою, а діти - сиротами. Чоловік загинув на фронті. А потім - жахливі часи окупації: німецької, румунської.

У свої 100 років бабця Килина вже погано чує та бачить. Проте діти та онука з оптимізмом діляться секретом довголіття в родині Дудой:

Калина Дудой із онукою Оленкою

- Головне, як вчила бабуся, невтомно працювати і не мати жодної шкідливої звички. Ще кілька років тому вона на городі давала фору молодим. - розповідає онука Олена Коваль.

- А про часи війни згадувала із сльозами: як пораненим солдатам допомогала, як окопи копала, як партизанам їсти варили. - додає невістка Євдокія Дудой.

Калина Дудой

З нагоди 100-річного ювілею та 68 - річниці Перемоги її прийшли привітати актив села та депутат Вінницької обласної ради Олексій Порошенко. Олексій Петрович, вітаючи Килину Дудой, побажав їй здоров\'я, подякував за те, що все своє життя вона віддала родині та праці: «Це є справжня місія людини. І дуже приємно, що сьогодні в оточені великої сім\'ї ця людина почуває себе щасливою!»



Переглядів: 6846
Поширень: 0