Прийняти дітей на відпочинок вже з 27 травня зможуть пришкільні табори області, прогнозована кількість яких становить цьогоріч 788. До початку сезону готуються і стаціонарні оздоровчі заклади регіону.

Відтак, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан під час щотижневої робочої наради доручив забезпечити належний рівень підготовки закладів оздоровлення до початку відпочинкового сезону та тримати на постійному контролі перебіг оздоровчої кампанії.

Очільник регіону акцентував увагу на необхідності безумовного дотримання санітарно-гігієнічних норм в оздоровчих закладах та проведенні інвентаризації усіх дитячих майданчиків і споруд, розташованих на території дитячих таборів.

«Необхідно чітко усвідомлювати відповідальність за результати виконання вказаних заходів. Особлива увага – стану харчоблоків та санвузлів. Крім того, є відповідне розпорядження, згідно з дорученням Прем’єр-міністра України, щодо проведення інвентаризації дитячих майданчиків. Тож переконливо прошу активно включитися в роботу по його реалізації», - зазначив Іван Мовчан, наголосивши на необхідності пошуку нових форматів та підходів для виконання визначених завдань.

Голова обласної державної адміністрації підкреслив, що цьогоріч вперше до Указу Президента України щодо проведення оздоровчої кампанії видано окреме доручення Глави держави із зазначеного питання. А тому вкотре наголосив: організація дитячого оздоровлення – питання, що має перебувати на постійному контролі.

Як зауважила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, у планах на 2013 рік – оздоровлення 91 200 дітей області. За її словами, вже створено 5 робочих груп, які координуватимуть питання підготовки та прийняття оздоровчих закладів до початку сезону. А з 25 травня стартуватиме робота оперативного штабу, до складу якого увійшли представники усіх служб, відповідальних за проведення оздоровчої кампанії.



Переглядів: 3588
Поширень: 0