Прес-конференція щодо початку роботи Всеукраїнського навчального семінару-тренінгу «Табір активної реабілітації для опікунів та людей з інвалідністю» відбулася в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. У прес-конференції взяли участь організатори та співорганізатори семінару. Модератором заходу виступила заступник голови Ради Асоціації «Відкриті серця» Наталія Головко. Вона зазначила, що учасниками семінару, що відбудеться з 21 по 25 травня цього року, стануть сімдесят дві особи (опікуни та люди з інвалідністю) з сімнадцяти областей України та семи районів Вінниччини.

прес-конференція

Основна мета проведення заходу – підготувати опікунів та людей з інвалідністю до незалежного проживання у громаді, навчити опікунів та людей з інвалідністю долати труднощі, які пов’язанні з ізоляцією їх родин.

Організатори семінару – Всеукраїнське громадське соціально-політичне об‘єднання «Національна Асамблея інвалідів України» спільно з Вінницькою обласною громадською організацією «Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця». Співорганізатори семінару – Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

прес-конференція

Регіональний представник Національної Асамблеї інвалідів України у Вінницькій області Світлана Демко зазначила, що така інноваційна форма роботи як табір реабілітації для опікунів та людей з інвалідністю допомагає неповносправним розпочати нове життя окремо від родини, віднайти себе і створити власну сім’ю.

«Переважна більшість сімей, які опікуються людьми з інвалідністю, в тій чи іншій формі відчувають на собі проблеми ізоляції у всіх сферах організації життя людини з інвалідністю. З початку своєї діяльності Асоціація «Відкриті серця» спрямовувала роботу всіх своїх програм на подолання ізоляції людей з інвалідністю, членів їх родин та створення умов для успішної інтеграції їх у суспільство. Під час поїздки в Польщу з обміну досвідом наші партнери подарували нам свою інтелектуальну власність по проведенню таборів соціально-психологічної підтримки опікунів та людей з інвалідністю. Завдяки цьому подарунку та фінансовій підтримці НАІУ стало можливо проведення з 2010 року 3-ох обласних та 1-го Всеукраїнського семінару-тренінгу «Табір активної реабілітації для опікунів та людей з інвалідністю». У Вінницькій області підготовку до незалежного проживання в 3-ох таборах пройшли 216 осіб з 27 районів області. У Всеукраїнському таборі пройшли підготовку 72 особи з 14 областей», – повідомила Світлана Демко. Вона також зауважила, що цьогоріч вперше до участі у тренінгу будуть залучені вихованці інтернатних закладів області.

прес-конференція

Торкаючись теми соціального захисту неповносправних в контексті обговорюваних питань, директор Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Марина Коваль зазначила, що «Табір активної реабілітації для опікунів та людей з інвалідністю» – це перший крок до повернення інвалідів-вихованців інтернатних закладів в родини. Вона наголосила на важливості співпраці та координації діяльності Департаменту соціальної політики облдержадміністарції і громадських організацій захисту прав інвалідів області.

Організатори табору висловили щиру вдячність за тісну співпрацю та підтримку Вінницькому обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Департаменту соціальної політики Вінницької ОДА, Вінницькій обласній універсально-науковій бібліотеці ім. Тімірязєва, Вінницькому міському палацу дітей та юнацтва, танцювальному ансамблю бального танцю «Грація» під керівництвом заслуженого працівника культури Мацюка О.А, Вищому професійному училищу сфери послуг, Вінницькому соціально-економічному інституту міжнародного університету розвитку людини «Україна», Вінницькому національному медичному університету ім.М.І.Пирогова, Обласному центру планування сім’ї, репродукції людини та медико-генетичного консультування, а також приватним підприємцям, які надають якісні послуги з проживання та харчування учасників.



Переглядів: 4339
Поширень: 0