Відкриті уроки відбулисяв селах Клембівка Ямпільського району, Устя та Осіївка – Бершадського району. Між наймолодшим народним обранцем, який отримав престижну освіту в Україні та закордоном, та школярами відбулася відверта розмова про можливість навчання у вітчизняних та європейських вузах, про перспективи подальшого працевлаштування.

Олексій Порошенко, за плечима якого навчання в національному університеті ім.. Тараса Шевченка, здобуття освіти у Лондоні - INSEAD The Business School, робота у відомих світових банках та у дипломатичній місії у Китаї, розповів випускникам про нові світові тенденції у галузі освіти та про доступність достойної освіти для всіх, хто цього бажає:

відкритий урок

Наразі світові тенденції в галузі освіти змінюються. Навчання поступово переходить із вузівської парти до навчання он-лайн у всесвітній мережі. Сьогодні є можливість прослухати лекції відомих викладачів дистанційно і безкоштовно. Все більше стає цінуватися рівень якості отриманої освіти. Наведу приклад, коли дистанційні слухачі викладача одного із престижних світових вузів склали іспит краще, аніж ті, хто сидів на лекціях та мав змогу з перших уст отримувати знання. А таких випадків щороку стає більше і більше. Згадайте 11-річну дівчину із Пакістану, яка самостійно змогла через Інтернет вивчити курс фізики. Навчання он-лайн дає можливість здешевити освіту, бо не треба платити додатково за проживання, харчування. Сьогодні більшість світових філантропів, політичних діячів, науковців говорять про революцію в системі освіти, про доступність якісної освіти широким колам.

Випускники ставили відверті питання: про корупцію у вузах, про те, що гідну освіту можуть отримати лише ті, чиї батьки мають гроші, про неможливість влаштуватися після отримання диплома на роботу без хабара. Багатьох цікавило те, які спеціальності будуть престижними через 5-7 років, коли вони закінчать навчання.

відкритий урок

Що ж потрібно для цього зробити аби йти в ногу з часом? Олексій Порошенко порадив школярам, перш за все, зосередити увагу на вивченні англійської, яка відкриє шлях до всесвітніх вузів і он-лайн, і стаціонарно. А найголовніше – обрати ту професію, до якої лежить душа і досягати в ній найвищого рівня, не припиняючи самоосвіту в будь-якому віці: - В той момент, коли ви зупинити самонавчання – на тому моменті і зупиниться ваша кар’єра.

Що ж до перспектив в обрані професій, то на його думку, престижними залишаються ІТ-технології, економіка. Але для Вінниччини він робить ставку на аграрний сектор:

Сьогодні, на жаль, не вистачає кваліфікованих аграріїв. Працюючи в ПрАТ «Поділля», можу сказати, що нам нелегко знайти спеціалістів, які б відповідали світовим стандартам у даній галузі.

А всім вінницьким школярам Олексій Порошенко побажав гарних канікул, випускникам - вдалих результатів незалежного тестування та легкого вступу до вузів на здобуття лише бажаних професій.



Переглядів: 7144
Поширень: 0