31 травня о 18:35 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №8 міста Жмеринки надійшло повідомлення про те, що в приймальне відділення районної лікарні каретою швидкої допомоги було доставлено трьох жителів села Могилівки, 1977, 1948 та 2003 років народження, з ознаками отруєння грибами.

Як з’ясувалося, сім’я назбирала грибів у посадковій смузі біля власного домогосподарства та після приготування вжили їх на вечерю. На даний час стан дорослих стабільний, середньої важкості, хлопчик направлений в обласну дитячу лікарню.

Наступного дня томашпільським рятувальникам надійшло повідомлення, що в лікарню каретою швидкої допомоги було доставлено трьох жителів с. Жолоби, 1974, 1976 та 1948 років народження, з діагнозом «гостре отруєння грибами». На даний час потерпілі знаходяться в реанімації.

Ще одне повідомлення про отруєння грибами надійшло шаргородським рятувальникам. О 07:15 в приймальне відділення районної лікарні було доставлено чоловіка, 1962 року народження, жителя села Калинівка, з діагнозом «отруєння токсинами грибів». На даний час потерпілий знаходиться в реанімаційному відділенні районної лікарні.

Рятувальники черговий раз нагадують, що окремі гриби є небезпечними й можуть призвести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. На жаль, багато людей висновки роблять лише з свого гіркого досвіду.

Раніше ми повідомляли про те, що у Вінниці теща із зятем потрапили до реанімації через гриби.



Переглядів: 3458
Поширень: 0