Сигнал «Тривога» надійшов на пульт централізованого спостереження Державної служби охорони з магазину, що розташований у місті Жмеринка по вулиці Київській. Отримавши сигнал, черговий пульту негайно передав інформацію найближчому до місця події наряду групи затримання. Наряд відреагував миттєво і через кілька хвилин вже прибув до місця виклику.

На місці події працівники ДСО затримали двох підлітків, які намагалися викрасти із магазину грошові кошти. Злодіями виявилися місцеві школярі, віком 13 та 16 років, які неодноразово затримувалися за скоєння крадіжок.

Хлопці мотивували свої дії бажанням отримати гроші на розваги. Прийшовши до магазину пізно вночі, вони спочатку пошкодили та відкрили ролет, а потім, розбивши скло вітрини, проникли всередину магазину.

Коли через кілька хвилин патрульна машина наряду ДСО приїхала на місце виклику, то застала юнаків якраз «на гарячому», хлопці встигли забрати гроші з каси. Один із парубків саме вилазив через вікно, а інший, побачивши держохоронців, злякався і сховався у магазині, однак його також виявили та затримали. Нічних відвідувачів магазину було доставлено до райвідділу міліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Кримінальна відповідальність за такий злочин настає з 14 років. Також в адміністративному порядку несуть відповідальність за неналежне виховання неповнолітніх їх батьки.



Переглядів: 3010
Поширень: 0