Про це днями заявив начальник управління містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації, головний архітектор області Сергій Царенко.

- Ми завершуємо й подаємо на затвердження облрадою схему планування території Вінницької області, - каже Сергій Царенко. - Це місто-будівний документ перспективного значення, в якому описані основні пріоритети на найближче майбутнє з територіального розвитку регіону.

За його словами, у Києві вже завершилась державна експертиза цього документу. А отже вже на наступній обласній сесії схему зможуть обговорити депутати.

- Це не просто містобудівна документація, а своєрідна інформаційна система, втілена у цифрові карти, які дають можливість створювати бази даних, приймати гео-інформаційні рішення та застосовувати цілу низку прикладних програм, - говорить Сергій Царенко.

Він висловив сподівання, що Вінничина здатна буде повноцінно використати цей новий цифровий ресурс. - Ми вже використовуємо цифрові карти у роботі з забудовниками, - зауважив чиновник



Переглядів: 4130
Поширень: 0