9 липня під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Сеня відбулася всеукраїнська селекторна нарада з обговорення поточних питань у агропромисловій галузі.

селекторна нарада з обговорення поточних питань у агропромисловій галузі.

На селекторній нараді обговорили проведення жнивної кампанії, цінову ситуацію на ринку зерна, епізоотичну ситуацію, а також посилення протипожежних заходів на полях. Окрім цього, учасники засідання розглянули урожайність у регіонах, а також їх забезпеченість необхідною технікою для збору врожаю.

селекторна нарада з обговорення поточних питань у агропромисловій галузі.

Доповідаючи на нараді, Валентин Поліщук повідомив, що з 519,3 тис. га площ ранніх зернових, які підлягають до збирання, зібрано 29,3 тис. га, що становить понад 4 %. Він зазначив, що намолочено 77,3 тис. тонн при середній урожайності 35,2 ц/га – це на 3,5 ц/га вище минулорічної середньої врожайності на відповідну дату. Озиму пшеницю з 352,6 тис. га зібрано на площі 2 тис. га, намолочено 7,6 тис. тонн при середній врожайності 37,7 ц/га (минулий рік - 32,8 ц/га). Розпочато також збирання озимого ріпака – на площі 89,5 тис. га зібрано 13,2 тис. га або 15 %. Намолочено 29,3 тис. тонн. Середня урожайність – 22,2 ц/га.

Заступник голови облдержадміністрації також поінформував, що всього під час зернозбиральної кампанії буде задіяно 3041 зернозбиральний комбайн, крім того господарства регіону планують додатково залучити 508 комбайнів.

селекторна нарада з обговорення поточних питань у агропромисловій галузі.

Валентин Поліщук також відмітив, що жнивна кампанія в області завершиться до кінця липня, а прогнозований валовий збір ранніх зернових та зернобобових на Вінниччині складе 4 млн. тонн.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України доручив в усіх регіонах здійснювати постійний моніторинг та контроль вартості продовольчого зерна, щоб не допустити жодного випадку необґрунтованого підвищення цін.
 



Переглядів: 3292
Поширень: 0