На цьому наголосив керівник обласної державної адміністрації Іван Мовчан 12 липня під час відвідин Козятинського обласного соціального центру матері та дитини.

Іван Мовчан відвідав Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини

Заклад, який забезпечує тимчасове проживання жінок на останніх місяцях вагітності та матерів з дітьми віком до 1,5 року, які опинилися у складних життєвих обставинах, працює на території області вже протягом 5 років і розрахований на одночасне перебування 10 жінок з дітьми.

Сьогодні в центрі проживають 5 молодих матерів і 7 дітей, а найближчими днями сюди прибудуть ще 4 матері.

Голова обласної державної адміністрації оглянув приміщення центру, ознайомився з умовами проживання його мешканців, а також поспілкувався з молодими матерями, які нині перебувають у закладі.

Іван Мовчан відвідав Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини

«Вже протягом 5 років у Козятинському центрі відпрацьовується формат адаптації до соціуму та навчання матерів, які потребують такої підтримки. Аби завтра, після виходу із закладу, вони могли правильно формувати свій бюджет, правильно доглядати за дитиною, - зауважив Іван Мовчан. – І перед центром сьогодні стоїть комплекс завдань щодо максимального виявлення таких сімей по області, аби в подібних закладах допомагати їм адаптуватися до життя».

Керівник Вінниччини наголосив, що діяльність Козятинського центру є складовою програми Президента України Віктора Януковича щодо підтримки матерів з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також зазначив, що у поточному році на утримання закладу з обласного бюджету передбачено 500 тисяч гривень, причому щороку ці видатки збільшуються.

Іван Мовчан відвідав Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини

«Матері, які тут перебувають, потребують величезної допомоги: і психологічної, і материнської, яку їм надають і керівництво центру, і соціальні працівники закладу. І наш обов’язок – повністю забезпечити такі центри», - підкреслив голова облдержадміністрації Іван Мовчан та вручив у дарунок закладу мікрохвильову піч.

Для довідки.

Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини функціонує з 1 червня 2008 року.

Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини

Завданням закладу є здійснення роботи щодо реалізації права дитини та виховання в сім’ї: тимчасове розв’язання проблеми житла, забезпечення ефективної та постійної взаємодії соціальних працівників з жінкою, забезпечення належних умов існування новонародженої дитини під час розв’язання матір’ю складних життєвих обставин, які заважають нормальному функціонуванню сім’ї тощо.

Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини

За період функціонування послугами закладу скористалися 53 жінки та 72 дитини.

Повсякденною роботою фахівців центру є навчання навичкам самообслуговування, догляду за дитиною, використання коштів, планування зайнятості, підготовки до життя з дитиною та її виховання в подальшому.

Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини

Після вибуття із закладу матері з дітьми перебувають під соціальним супроводом центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем їх подальшого влаштування.



Переглядів: 5463
Поширень: 0