При цьому, кількість власників землі – платників податку, в порівнянні з 2012 роком збільшилась на 76,2 тисячі фізичних осіб. Щодо нарахованої суми плати за землю, то вона зросла на 6,8 млн. грн. проти минулорічного.

Нагадаємо, що термін видачі податкових повідомлень-рішень про внесення податку закінчився 1 липня. Сплатити, нараховану суму земельного податку громадяни повинні впродовж 60 днів з дня отримання такого повідомлення, але не пізніше 29 серпня 2013 року.

Зауважимо, що серед загальної кількості землекористувачів, у відповідності до діючого законодавства, деякі категорії громадяни мають право на пільги. Серед них, зокрема, інваліди I i II груп, громадяни, які виховують трьох i більше дітей, пенсіонери за віком, ветерани війни, чорнобильці та особи, які передали в оренду земельні ділянки платникам фіксованого сільськогосподарського податку.

Додамо, що для фізичних осіб, які проживають у сільський та селищній місцевості передбачена можливість сплати податку через каси сільських або селищних рад за квитанцією про приймання податкових платежів.

Оскільки плата за землю – законний обов’язок кожного землевласника, міндоходівці радять не залишати на завтра те, що можна зробити сьогодні. Адже за несвоєчасну сплату податку можна обтяжити сімейний бюджет нарахованими штрафними санкціями та пенею.

Головне управління Міндоходів у Вінницькій області

 



Переглядів: 2748
Поширень: 0