Звіт липовецького керівника традиційно розпочався з повідомлення про зміни у галузі охорони здоров’я. Фотоілюстрації свідчили про значну роботу в медичних закладах первинної ланки. Доручення голови ОДА і власні плани не тільки виконано, а й суттєво перевиконано: заплановано відремонтувати 2 амбулаторії і 10 ФАПів, а відремонтовано 5 амбулаторій і 14 ФАПів. У кількох закладах первинної ланки встановлено електропанелі для опалення.

Директор департаменту охорони здоров’я і курортів ОДА Лідія Діденко подякувала районній владі, сільським головам, підприємцям, фермерам за значний внесок в охорону здоров’я. Крім того, Лідія Діденко наголосила: це один з небагатьох районів, який встановив ще й обладнання і меблі у відремонтованих приміщеннях ФАПів і амбулаторій.

Звіт керівника Липовецького району

Відзначила директор департаменту і виважений підхід до кадрового питання: в районі є чотири вакантні посади лікарів і чотири студенти з району навчаються у медуніверситеті (два – за рахунок місцевих бюджетів і два – на державній формі навчання за цільовими направленнями), щоб завершення навчання працювати в районі.

Є позитивні зрушення у вторинній ланці охорони здоров’я.

Крім того, тут добре організовано профілактичні огляди. Але профілактична робота з хворими на гіпертонічну хворобу недостатня, про що свідчить незначний показник часткового відшкодування коштів за ліки для цієї категорії населення.

Схвальні відгуки прозвучали і на тему роботи в галузі освіти. Директор департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк зазначив, що це один з небагатьох районів, де серйозно підійшли до питання створення освітніх округів і визначення опорних шкіл. У районі складається оптимальна освітня мережа. Готується до відкриття два дитсадки. Район взяв на себе ще й додаткові зобов’язання. Йдеться про переведення котлів на альтернативні види палива, що дає суттєву економію коштів.

Заступник голови ОДА Любов Спірідонова додала, що заклади освіти району вимагали дуже великих коштів, тому, хоч зроблено багато, залишається ще чимало проблем. «Але їх тут вирішують, це видно з наведених ілюстрацій», – додала Любов Спірідонова.

У галузі культури доручення керівника області теж перевиконано. Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Марія Скрипник. Повідомила, що за темпами робіт у галузі район входить у п’ятірку кращих в області.

Звіт керівника Липовецького району

Директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко повідомив, що в районі зробили правильні висновки з попередніх нарад, на яких звучала критика на адресу керівництва району. Якщо недавно район був на 19-му місці за рівнем заробітної плати у сільському господарстві, то тепер – на 4-му. Відповідно, зросли надходження від податків з доходів фізичних осіб. Утричі зменшилася кількість людей, які отримували зарплату нижчу за мінімальну. «Роботи у цьому напрямі ще багато, але районне керівництво показало, що вміє системно вирішувати проблеми», – завершив свій коментар Андрій Гижко.

В агропромисловому комплексі району є успіхи і проблеми. Директор департаменту агропромислового розвитку Микола Неїлик схвально відгукнувся про зростання врожаїв у районі і про науково обґрунтовану структуру посівних площ, але зауважив, що в галузі тваринництва доручення виконано не повністю. Є невикористані резерви і в справі укладання соціальних угод.

У справі організації заготівлі молока, як повідомив начальник Головного управління ветеринарної медицини Григорій Сидорук, район у другому кварталі працював набагато серйозніше, ніж у першому. За другий квартал створено 7 нових молокопунктів. Але є проблема з розрахунками за молоко за попередній час. Голова ОДА Іван Мовчан дав доручення розібратися з ситуацією і посприяти поверненню боргів людям, які здавали молоко.

Район виконав певний обсяг робіт з благоустрою і санітарної очистки територій і наведення ладу на сміттєзвалищах.

«Але це тільки початок великої роботи, зауважили начальник Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентина Зайцева. – У третьому кварталі ці роботи повинні бути завершені. Слід повторити і висадку граба навколо сміттєзвалищ, оскільки весняних насаджень недостатньо».

У районі дещо затрималися з виконанням доручення щодо виконання програми «Доступне житло», оскільки обрана ділянка виявилася складною. Але доручення, хоч і з запізненням, буде не тільки виконано, а й перевиконано: у запланованому будинку замість 8 буде 12 квартир.

В обговоренні звітної доповіді взяли участь представники кількох територіальних громад. Вони розповідали про успіхи, дякували керівникам району й області і піднімали нові проблеми. Зокрема йшлося про необхідність забезпечення територіальних громад якісною питною водою.

Заступник голови обласної Ради Ігор Кревській підказав жителям району шлях до розв’язання багатьох проблем (шляхом участі у конкурсах проектів розвитку громад) і закликав депутатів місцевих рад до співпраці з органами виконавчої влади.

Звіт керівника Липовецького району

У роботі наради взяв участь народний депутат України Григорій Калетнік. Він високо оцінив новий формат роботи обласної влади і прозвітував про свою депутатську роботу в Липовецькому районі.
Завершуючи нараду, Іван Мовчан відповів на запитання з залу і підбив підсумки засідання:

«Мені приємно усвідомлювати те, що ми разом з вами намагаємося сконструювати систему управління так, щоб вона була зрозуміла людям і приносила користь всім територіальним громадам. Саме таку мету ми поставили собі на початку роботи. Це вже 29-а нарада, і я абсолютно переконаний, що ми на правильному шляху. Ми реально усвідомлюємо глибину проблем у кожному районі, в кожному населеному пункті. Ми будемо мобілізувати всі ресурси так, щоб крок за кроком вирішувати проблеми всіх територіальних громад без упередження, не вибираючи кращих чи гірших. Допомагатимемо в першу чергу тим, хто виявляє активність і наполегливо працює.

Я переконаний, що ця схема роботи матиме продовження.

Ми прагнемо залучити до співпраці всі політичні партії. Хочемо навчитися працювати без політичних чвар і пустих обіцянок. Політична тріскотня заганяє нас у глухий кут, нищить нашу перспективу.

Ми визначили пріоритети на цей рік. Але є ще ціла низка проблем, які не можна випускати з поля зору. І мені вже чітко зрозуміло, що наступним пріоритетом номер один у нас буде питна вода. Це проблема багатьох територій.

Дуже важливо, щоб ми разом з вами могли усвідомлювати свою солідарну відповідальність за те, що відбувається в районах. Проблема території не повинна бути проблемою тільки певної громади. Це справа і районної, і обласної влади, і відповідних служб.

Ми повинні визначати чіткі завдання і поступово рухатися вперед. Не треба обіцяти побудувати залізницю до якогось села. Розпочніть з того, щоб вичистити сміття, а на тому місці посадити квіти. І це вже буде крок уперед. А завтра ми завершимо ремонт ФАПів, клубів і шкіл, післязавтра відремонтуємо дороги, проведемо водогін. Крок за кроком вирішуватимемо проблеми всіх громад.

Я закликаю до відвертості, щирості, і звичайно, до співпраці. Важливо, щоб люди нас почули, повірили нам і були готові разом з нами розвивати Вінниччину і всю Україну, адже все починається з конкретних буденних справ».
 



Переглядів: 4222
Поширень: 0