Разом із відродженням садочку оживає й надія на розвиток самого села. Проте, який же це садочок, якщо там немає ігрового майданчика? Вирішив це питання народний депутат Петро Порошенко.

Але, усе по-порядку…

Історія дитячого садочку почалась ще з 1986 року, коли його тільки почали будувати й за три роки садочок прийняв перших діток. Але функціонував дитячий заклад зовсім недовго – до 1994 року й рішенням господарства садочок був закритий. Приміщення було занедбаним і коли господарство розпалося, усе – розікрали.

Пустувало приміщення до 2010 року, до часу поки в селі не з’явився справжній господар. З приходом нового сільського голови - Лариси Мельничук почалось відродження сокиринецького дитячого садочку. «Село в нас не маленьке, діток до 6 років нараховується 82, майже 40 діток відвідують дитячі садочки в найближчих селах – Писарівка і Хижинці. Це дуже не зручно для батьків і для дітей, тому, дякуючи підтримці людей, фермерського господарства, ми прийняли рішення розпочинати ремонт цього приміщення», - розповіла вона.

За її словами, в 2010 році усі сільські депутати, яких налічується 16, власноручно прийшли і почали з прибирання приміщення й підготовки його до ремонтних робіт. «Уже в 2011 році силами громади села ми приступили до самих ремонтних робіт - щоб зменшити затрати й вартість проектно-кошторисної документації. Силами людей було зроблено велику кількість робіт – стяжка підлоги, підготовка стін, заміна вікон, тощо», - згадує господарка села.

На сьогодні ремонтні роботи тривають, а для того, щоб покращити процес виховання та дозвілля вихованців, сільський голова звернулась за допомогою до свого народного депутата Петра Порошенка з проханням облаштування ігрового дитячого майданчика. «Фонд Петра Порошенка не залишився байдужим до нашого прохання й подарував нашим діткам надзвичайно потрібний подарунок – ігровий майданчик», - сказала Лариса Мельничук.

Відкрити оновлений садочок, який розрахований на 70 діток, планується у жовтні поточного року. Діятиме у навчальному закладі дві групи – менша (з 2- років) та старша.

Готуються до відкриття й хвилюються батьки, які постійно допомагають ремонтникам аби пришвидшити таке очікуване відкриття дитячого закладу.

Жителька села Надія Наконечна розповіла, що її донька зараз готується до школи, але коли була ще маленька - садочка у рідному селі дуже не вистачало, доводилось возити в ближнє село або шукати когось, щоб залишати дитину. «Дитячий садочок – це розвиток села. Ми кожен день сюди ходимо й відносимось, як до рідної домівки. Зараз ми займаємось оформленням самих груп – наносимо малюнки на стіни», - розповіла вона. Надія Наконечна подякувала Петру Порошенку та його Фонду за те, що не залишився осторонь та долучився до відбудови та розвитку Сокиринців. «Ми надзвичайно вдячні нашому депутату Петру Олексійовичу та його Фонду за подарунок нашим діткам. Це говорить про те, що ми зробили правильний вибір, обравши Петра Порошенка, нашим депутатом Верховної Ради», - сказала жителька с.Сокиринці.

Радіє подарунку й малеча, вони відразу ж вирішили роздивитись поближче гойдалки. «Я цього року вже йду в школу, а після школи, я обов’язково буду сюди приходити гратись, бо я не ходила у садочок, а тут дуже цікаво», - сказала школярка Олена Наконечна.

Ще одна юна жителька Сокиринець Анна Кіщук запевнила: «я буду ходити в садочок тільки тому, що тут такі класні каруселі».

Помічник народного депутата України Петра ПорошенкаЛюдмила Яценко зазначила, що дарувати подарунки надзвичайно приємно й власне це і є місією Фонду. «Сьогодні ми подарували дитячий майданчик для діток с. Сокиринці в рамках реалізації програми «Яскраве дитинство». Жінки Сокиринець дуже трудолюбиві й багато чого досягли, тому ми з радістю відгукнулись на їх прохання про допомогу», - сказала помічник народного депутата України Петра Порошенка. За її словами, Фонд не обмежується діяльністю лише по Вінницькій області, й по усій Україні вже облаштував близько 100 дитячих майданчиків.

Фонд Петра Порошенка заснований у 1998 році для допомоги дітям-сиротам, багатодітним родинам, малозабезпеченим людям похилого віку. Ідеологія Фонду - творити добро і здійснювати милосердя там, де можливо це зробити.

Однією з понад десятка програм, які реалізує Фонд Петра Порошенка є програма підтримки села «Колиска України». Ця програма спрямована на підтримку та відродження українського села та створення привабливих та достойних умов життя: розвиток сучасної інфраструктури, відбудова шкіл, дитячих садків, лікарень, будинків культури тощо.

Фондом започаткована та діє програма підтримка талановитих дітей і молоді; освітні проекти для молоді і підвищення кваліфікації людей гуманітарної сфери. Фондом була започаткована благодійна новорічна акція, завдяки якій десятки тисяч сиріт України щорічно отримують подарунки до дня Святого Миколая.

Також Фонд активно допомагає православним громадам і бере участь у відбудові православних храмів та відродженні християнських святинь.



Переглядів: 8538
Поширень: 0