Після спілкування з місцевими жителями, керівник міліції Вінниччини прийняв рішення про проведення інспекторської перевірки оперативно-службової діяльності райвідділу .

До керівника вінницької міліції звернулися зі скаргами та проблемами понад десяток жителів району. Здебільшого люди нарікали на затягування кримінальних проваджень слідчими, на бездіяльність працівників міліції, а також на невиконання рішень судів.
На прийом до генерала прийшла матір, яка втратила сина. Жінка просить переглянути рішення по кримінальній справі. Віктор Русин відразу дає доручення слідчому управлінню взяти справу на контроль, інформувати про хід розслідування заявницю.

Віктор Русин призначив інспекторську перевірку в райвідділі

Ще одна згорьована матір, яка втратила шість років тому в ДТП доньку, сподівається на допомогу, бо до цього часу не може отримати від винуватця злочину присуджені до виплати 40 тисяч гривень. Пенсіонерка переконує, що і у виконавчій службі їй не допомогли. Віктор Русин радить бабусі написати заяву про бездіяльність виконавчої служби та обіцяє допомогти.

Інша жителька Козятина сподівається, що її багаторічні ходіння по державним кабінетам закінчаться. Вона разом з багатодітною сім’єю сина змушена жити в жахливих умовах аварійного помешкання. Генерал дає вказівку розібратися, на яких підставах жінку змістили з квартирної черги, перевірити законність прийнятих рішень.

Віктор Русин призначив інспекторську перевірку в райвідділі

Так само шукає захисту в міліції і старенька мешканка райцентру, яка вважає, що сусіди знищують її городину, а її намагаються отруїти.

Кожне звернення має бути перевірене, - каже генерал, даючи доручення начальнику міліції розібратися в ситуації.
Поскаржилася на бездіяльність міліції матір, у якої загинув від побиття син. 10 місяців триває слідство, однак винуватця трагедії не встановлено, заявниця переконана, що не всіх свідків опитали. Віктор Русин запевняє жінку, що розслідування буде доведено до логічного завершення, у справі тривають експертизи. Генерал пообіцяв, що уся озвучена заявницею інформацією буде перевірена та взята до уваги.

- Немає спілкування працівників міліції з населенням. Міліція правоохоронна структура, ми маємо робити все, аби захистити громадян, - каже генерал Русин. – До людей, які приходять зі своїм болем до міліціонера, він має ставитись, так само, якби звернулися за допомогою його рідні люди. Навіть, якщо їх проблеми перебувають поза компетенцією міліції, громадянам треба пояснити, куди їм звертатися, як відновити порушені права.

Віктор Русин призначив інспекторську перевірку в райвідділі

- За такої кількості скарг від населення та відсутності дієвого діалогу з людьми, вважаю необхідним перевірити особовий склад козятинської міліції на відповідність займаним посадам, - резюмував генерал Русин.



Переглядів: 3660
Поширень: 0