Денис Фурманюк- Метою заходів є визначення експлуатаційного стану вулиць, а також автомобільних доріг загального користування, перевірка готовності дорожніх комунальних підприємств до зимового утримання вулично-дорожньої мережі, заготівля протиожеледних матеріалів, підготовка спеціальної техніки. Заходи триватимуть до 20 жовтня.

Так звані «діряві» місця у полі зору Державтоінспекції. Одним з таких місць є вулиця Леніна в місті Немирів. Вірніше її частина, довжиною у 300 метрів, якою проїхати не можливо. Глибокі ями, залиті дощовою водою зробили вулицю небезпечною для їзди. Водії автобусів знайшли вихід і об’їжджають цю ділянку прокладеною самотужки грунтовою дорогою, де ями хоч є, але не такі глибокі.

- Вулиця знаходиться на балансі Немирівської міської ради, - розповідає Денис Ігорович. – Вона перебуває у вкрай незадовільному стані. Державтоінспекцією було вжито всіх необхідних заходів, які входять до її компетенції, тобто проведені обстеження, надані приписи, складені протоколи, проінформований власник, а також прокуратура.

погані дороги

- Головною причиною неналежного утримання, - пояснила заступник мера міста Немирова з питань виконавчої дисципліни Світлана Бережок, - це відсутність фінансування. Два роки тому на цій ділянці робили ямковий ремонт, але результату, як бачите, це не дало. Але щойно буде погода упродовж тижня, ми дорогу зробимо. Підрядник готовий виконати роботи у борг.

погані дороги на Вінниччині

- Врятуйте нас, - просить про допомогу працівників Державтоінспекції водій маршрутного автобуса «Немирів-Боблів», якому кілька разів за день доводиться долати цю ділянку дороги. – Техніка не витримує, а що говорити про людей. Усі на нервах, пасажири «літають» по салону, поки здолаєш цю відстань. Про яку безпеку тут можна говорити?

- Чекати фінансування і погоди – це не вихід, - переконаний Денис Фурманюк. – Адже крім цього з боку влади є недопрацювання організаційного плану. Ділянка не позначена відповідними дорожніми знаками, які інформували б водіїв про особливість руху: «обмеження швидкості», а також «пагорб» чи «вибоїна», для того щоб водій знав як долати йому цю ділянку.

Складних для пересування автомобілями ділянок доріг в області чимало. Варто поїхати до села Кирнасівка Тульчинського району, через яку пролягла дорога територіально-державного значення. Проїжджаючи, щоразу задаєшся питанням, як водії проїжджають через міст і ділянку дороги біля місцевої школи. Дехто рятується обочиною, а от міст не об’їхати.

- На жаль, ситуація з дорогами не тільки в Тульчинському районі, а й в Україні, складна, - пояснив начальник філії «Тульчинський райавтодор» Володимир Гоцуляк. – Чому у нас поганий стан доріг – це наслідок того, що багато років було недофінансування дорожньої галузі. Кожна дорога має свій термін служби. Цю дорогу, з Тульчина до Тростянця, закінчили будувати ще у 1979 році. Їй вже потрібно було робити чотири рази ремонт чи реконструкцію. А цього не робилося. У наш час їздить великовантажний транспорт, що прискорює і погіршує руйнування доріг. За браком фінансування ми не можемо відремонтувати цю дорогу. Цього року у березні щойно зійшов сніг разом з представниками ДАІ ми проводили обстеження доріг. Для проведення поточного ямкового ремонту доріг нам потрібно було 1,5 тисячі тонн асфальтобетону. Ми отримали за весь період лише 195 тонн, так нас було профінансовано. В кінці серпня проводилось обстеження і вже потрібно було дві тисячі тонни асфальтобетону. Ми підрядна організація, якій виділяють кошти на ремонт. Та коштів ми не отримуємо взагалі.

погані дороги

- Згідно Правил дорожнього руху любий водій має право на безпечне і комфортне пересування і рух свого транспортного засобу. Тому він може фіксувати свої технічні пошкодження шляхом виклику Державтоінспекції, - радить підполковник міліції Денис Фурманюк. – Все це буде документуватися, на підставі чого людина може звернутися в судові органи для компенсації збитків, які були завдані несправною дорогою.

Крім того, супутньою причиною ДТП може бути негативний стан доріг. Для цього інспектором ДАІ фіксується наявний стан, складаються відповідні документи відносно власника дороги. На підставі цих документів власник автомобіля звертається до суду. Кожен водій має право самостійно звертатися до органів місцевого самоврядування для того щоб відновити свої права і забезпечити всі ті зручні умови, які прописані законодавством. Державтоінспекція і надалі продовжує вживати заходи, які передбачені її повноваженнями.



Переглядів: 6965
Поширень: 0