Цього року Вінниччина продемонструвала, що питання з ліквідацією черг в дошкільні навчальні заклади можна вирішити. Адже лише протягом 2013 в області створено понад 700 додаткових місць для дошкільнят.

Загалом на Вінниччині функціонує 763 дошкільні навчальні заклади, в яких виховується понад 53 тис. дітей. Дошкільною освітою в області охоплено 93,2% дітей віком від 3 до 6 років.

З метою створення сприятливих умов для фізичного, інтелектуального і духовного розвитку дітей в області функціонує 122 навчально-виховні комплекси «Загальноосвітня школа - дошкільний навчальний заклад».

Загалом у 2013 році планується відкрити 37 ДНЗ, які були ліквідовані в попередні роки та 5 ДНЗ, які входили в статистику, але тимчасово не працювали з різних причин. 31 групу планується відкрити у функціонуючих дошкільних навчальних закладах.

На сьогоднішній день в області повністю відсутні будівлі дошкільних закладів, які використовуються не за призначенням та потребують повернення.

Проводиться робота щодо забезпечення дошкільних навчальних закладів сучасною комп’ютерною технікою. На сьогодні такою технікою забезпечено майже 47 % закладів, тобто 333 заклади, з них понад 180 ДНЗ підключено до Всесвітньої мережі Інтернет.

Активно область працює над створенням електронного реєстру дітей для подальшого влаштування їх у дошкільний навчальний заклад. Наразі в області розроблено регіональну програму електронної реєстрації дошкільнят з врахуванням рекомендацій профільного Міністерства, на базі Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Проводиться робота по навчанню відповідальних осіб районних(міських) методичних кабінетів.


Переглядів: 2375
Поширень: 0