У Тиврові живе унікальна родина: подружжя Зурабі і Світлани Робакідзе усиновило шістьох дітей, хоч має трьох своїх (одна дочка – спільна, і ще дві – діти Світлани від першого шлюбу). Крім того, Зурабі і Світлана забрали в свою родину дорослу сестру – інваліда з дитинства – одного з усиновлених дітей.

подружжя Зурабі і Світлани Робакідзе з дітьми, а також Іван Мовчан та Любов Спірідонова

Цю незвичайну сім’ю відвідав голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан.

«Я вражений вами. Це материнський і батьківський подвиг», – сказав Іван Мовчан подружжю Робакідзе.

подружжя Зурабі і Світлани Робакідзе відвідав Іван Мовчан

«Те, що ми побачили в цій сім’ї, може служити прикладом для всіх, – поділився враженнями із журналістами керівник області. – Мене приємно вразила атмосфера доброти і щирості. Штучно таке «підлаштувати» під прихід гостей неможливо. Батьки в цій сім’ї взяли на себе величезну відповідальність. Усиновленим дітям надзвичайно пощастило, що вони потрапили в таку родину, в такі зразкові умови для життя. Президент України ставить перед нами завдання розвивати національне усиновлення і форми сімейного виховання сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Держава виділяє на це певний ресурс, і нам важливо формувати таку атмосферу і створювати такі умови, щоб діти могли потрапити на виховання у родину. Такі сім’ї, як у Зурабі і Світлани, заслуговують на визнання держави і всіляку підтримку. Це особливі люди».

подружжя Зурабі і Світлани Робакідзе

Глава сім’ї – приватний підприємець. Матеріально родина Робакідзе забезпечена, тому по допомогу не звертається. Але той факт, що сім’я багатодітна, створює деякі організаційні проблеми. Наприклад, банки відмовляють Зурабі Робакідзе у кредитуванні купівлі автомобіля. Голова ОДА пообіцяв своє сприяння у розв’язанні проблеми.

Діти подарували Івану Мовчану на згадку сувенір, який виготовили самі.



Переглядів: 9559
Поширень: 0