У селі Бірків відремонтовано будинок культури, на базі якого розташовано центр пісні, закуплено сучасне звукове та музичне обладнання, також почали роботу творчі музичні гуртки для молоді.

Все це вдалося зробити завдяки фінансованому з бюджету області проекту «Центр традиційної весільної та святкової пісні», який Бірківська сільська рада та Громадський центр «Форум» реалізують в рамках обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

Народні пісні та народна творчість, притаманна певному регіону, з кожним роком зникають разом із носіями фольклору, які йдуть з життя. Таким чином, втрачається великий і безцінний духовний пласт українського народного обряду та народної творчості. Саме це стало основним аргументом для створення технічно оснащеного і зануреного в народне середовище Центру, завдяки якому можна було б у «живому» пісенному хоровому виконанні зберігати і передавати наступним поколінням народну творчість і самобутню культуру. Таким своєрідним сховищем та осередком популяризації і покликаний стати «Центр традиційної весільної та святкової пісні», в якому також діють гуртки та здійснюється інша цікава робота для творчого розвитку молоді сіл Бірків, Залужне, Кильянівка, Білозірка та Майдан Літинського району.

Запрошуємо охочих відвідати «Центр традиційної весільної та святкової пісні».

Адреса:
Вінницька область, Літинський район, с. Бірків (будинок культури),
тел. для контактів та більш детальної інформації: 0247 35442, 093 3134004.



Переглядів: 4028
Поширень: 0