7 жовтня козятинський міський голова Олександр Гвелесіані прозвітував перед обласною владою за роботу протягом 9 місяців цього року, зокрема про виконання соціальних ініціатив Президента України. Йшлося про хід виконання міських програм соціально-економічного та культурного розвитку, освіти, підвищення заробітної плати та легалізації робочих місць, благоустрою території міста, розвитку житлового будівництва та адміністративних послуг, виконання бюджету.

Звіт міського голови Козятину за 9 місяців роботи

Своє повідомлення міський голова розпочав з розповіді про стан справ у галузі освіти. У місті завершено заходи з реорганізації школи №4 та ліцею шляхом злиття в навчально-виховний комплекс, що, на переконання міського голови, поліпшило умови навчання ліцеїстів. Крім того, реорганізація дозволила заощадити 200 тис. грн., які будуть використані на інші потреби галузі.

Дошкільною освітою в місті охоплено 86% дітей у віці від трьох до шести років. Відкриття додаткової групи в ДНЗ №1 дозволило зняти напругу з влаштуванням у дитсадки дітей ясельного віку. Наступного року планується відкриття ще однієї додаткової групи у дитячому садочку №2.

Є певні особливості у виконанні програми «Доступне житло». У місті є можливість реалізувати у рамках програми 65 квартир житлового комплексу «Цитадель». Але будівництво восьмиквартирного будинку на виконання поставленого всім районам завдання тут теж планується, хоч і з деяким запізненням.

Значна увага приділяється утриманню міського сміттєзвалища. Працівники КП «Відродження» провели навесні висадку саджанців граба на полігоні твердих побутових відходів. Під час осіннього місячника благоустрою міста планується досадити саджанці там, де вони не прижилися.

У місті опрацьовуються пропозиції про запровадження роздільного збирання сміття і встановлення сміттєсортувальної станції.

Начальник головного управління Держсанепідсулжби у Вінницькій області Валентина Зайцева підкреслила: якщо темпи і якість робіт у цій сфері і надалі будуть такими, то козятинський полігон твердих побутових відходів стане одним із найбільш впорядкованих в області. Голова ОДА Іван Мовчан закликав більш активно залучати населення до екологічних акцій, зокрема, до висадки саджанців навколо сміттєзвалищ.

Міська рада запланувала реконструкцію центральної площі міста. Визначено кращий ескізний проект, який буде взято за основу при розробці проектно-кошторисної документації. Частину коштів на благоустрій Козятину подарувала на День міста (у 2012 році) обласна влада. На 11 тис грн. закуплено саджанців декоративних дерев та розсади квітів для упорядкування центральної площі.

Силами залізничних підприємств оновлено Парк залізничників.

Розповідаючи про стан закладів культури, Олександр Гвелесіані повідомив, що міський будинок культури потребує реконструкції. Протягом звітного періоду проведено деякі ремонтні роботи, але це тільки частина від потреби.

Ремонтні роботи тривають і в дитячій музичній школі та музеї історії міста. Музей цього року став переможцем конкурсу проектів розвитку територіальних громад. За кошти гранту та міського бюджету у закладі встановлюють нові вікна, систему електропостачання та охоронної сигналізації.

Повідомляючи про заходи з легалізації зайнятості населення і скорочення заборгованості по заробітній платі, міський голова сказав, що станом на 1 жовтня 2013 року сума заборгованості із заробітної плати по комунальному підприємству «Відродження» становить 154,5 тис. грн. Заборгованість зменшено до стану на 01.01.2013 року на 125,7 тис. грн., або на 45% (з 280,2 тис. грн. до 154,5 тис. грн).

Заборгованість із заробітної плати утримується на певному рівні у зв’язку з нерегулярним та несвоєчасним проходженням коштів через Державне казначейство.

За звітний період виявлено 8 працівників без оформлення трудових відносин. Робочі місця легалізовані.

У Козятині пізніше, ніж в багатьох інших містах і районах, розпочато роботу зі створення центру надання адміністративних послуг, що викликало зауваження на адресу міського голови.



Переглядів: 3205
Поширень: 0