7 жовтня про результати соціально-економічного розвитку Хмільника керівнику обласної державної адміністрації Івану Мовчану доповідав міський голова Василь Грушко.

Аналізуючи стан освітньої галузі, очільник Хмільника інформував, що в місті триває системна робота зі зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів. Так, упродовж звітного періоду проведено капітальний ремонт каналізаційної системи школи № 1 кошторисною вартістю 215 тисяч гривень, завершено капітальний ремонт покрівлі ДНЗ № 5, тривають будівельно-монтажні роботи з капітального ремонту фасаду школи № 2 зі встановленням віконних та дверних блоків. Крім того, виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт покрівлі цього ж навчального закладу.

За словами Василя Грушка, для 3-х дитячих садків міста придбано дитячі меблі, у закладах відремонтовано харчоблоки та пральні, групові та спальні приміщення. Водночас 50 тисяч гривень з міського бюджету виділено на придбання комп’ютерної техніки в загальноосвітні школи Хмільника.

Крім того, значну роботу проведено й щодо покращення матеріально-технічної бази Хмільницької школи мистецтв, а для співфінансування бібліотеки та районного будинку культури щомісячно з міського бюджету передаються кошти до районного. У 2013 році ця сума склала 690 тисяч гривень.

Долучається міська влада і до вирішення проблемних питань у галузі охорони здоров’я. Так, для покращення матеріальної бази Хмільницької центральної районної лікарні, що обслуговує і жителів міста, обласному бюджету передано 60 тисяч гривень, за рахунок яких придбано медичне обладнання в хірургічне відділення закладу. Крім того, міською радою розглядається звернення головного лікаря станції швидкої медичної допомоги щодо виділення коштів на ремонт приміщення.

Аналізуючи ситуацію у сфері благоустрою, міський голова інформував про завершення робіт з реконструкції тротуару по вулиці Леніна та капітального ремонту частини дороги по вулиці Червоного Козацтва. На завершальному етапі також роботи з реконструкції частини дороги по вулиці Івана Богуна. Більше того, планується проведення комплексного благоустрою центральної частини Хмільника, зокрема площі біля пам’ятника Шевченка та центрального парку міста.

Що ж стосується упорядкування міського сміттєзвалища, то, за словами Василя Грушка, на полігоні проведено роботи з рекультивації, обстежено зелені насадження та проведено додаткову їх посадку. Здійснено грейдерування та підсипку під’їзного шляху. Крім того, у місті запроваджено роздільний збір сміття. Позитивну оцінку вжитим заходам дала й начальник Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентина Зайцева.

Проблемним же для Хмільника залишається рівень заробітної плати, що є найнижчим серед міст та районів області. Тому над цим питанням, переконаний директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрій Гижко, міській владі варто посилено працювати.

Також керівництву Хмільника рекомендовано активізувати роботу у сфері житлового будівництва.

Коментуючи доповідь голови Хмільницької міської ради, керівник облдержадміністрації Іван Мовчан наголосив: «Порушені питання – це саме ті позиції, на яких акцентує увагу Президент України Віктор Янукович і над якими системно й послідовно працює сьогодні обласна влада. А тому до виконання визначених завдань маємо долучити як керівників усіх рівнів, так і депутатський корпус та актив територіальних громад кожного окремого регіону».



Переглядів: 2986
Поширень: 0