Працівники міліції на кордоні з Молдовою затримали 30-річного водія вантажівки. В місті Могилів-Подільський чоловік збив двох братів, які їхали на мопеді, та зник з місця скоєння автопригоди.

Кілька годин знадобилося працівникам ДАІ, щоб встановити та затримати водія вантажного автомобіля, під колесами якої опинилися двоє братів.

Автопригода сталась близько десятої години вечора поблизу села Вендичани. Попередньо встановлено, що 30-річний водій вантажівки «Volvo», не обравши безпечної швидкості руху та дистанції під час обгону мопеда, який рухався попереду, зачепив його переднім бампером.

Потерпілі самі зателефонували до міліції та швидкої допомоги. У 26-річний водія лікарі діагностували відкритий перелом колінного суглоба.

Водій вантажівки, вимкнувши світло на своїй автівці, з місця пригоди зник. Лишаючи потерпілих у небезпеці посеред дороги, лише поцікавився чи вони живі.

Правопорушника працівники Державтоінспекції шукали лише за однією цифрою з номерного знака. Її запам’ятав один з братів. Підозрюваного за кілька годин міліціонери знайшли на митниці під час перетину ним кордону з Молдовою.

30-річний чоловік виправдовувався тим, що боявся відповідальності, тому, дізнавшись, що всі живі, залишив місце аварії. На вантажівці інспектор виявили пошкодження, характерні для ДТП.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Триває досудове розслідування.

Водієві вантажівки загрожує обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортими засобами.



Переглядів: 3225
Поширень: 0