Сьогодні, 10 жовтня, прокуратурою Вінницької області на базі Хмільницької міжрайонної прокуратури в рамках Школи молодого спеціаліста проведено навчально-методичний семінар на тему "Проблемні питання організації роботи на основних напрямах прокурорсько-слідчої діяльності на сучасному етапі".

Як наголосив у своєму виступі прокурор області Олександр Мрихин,- "проведення навчально-методичних семінарів, у тому числі занять у Школах молодого спеціаліста, є складовою частиною єдиної системи підвищення кваліфікації прокурорських працівників". Адже за останні роки прокурорська діяльність стала ще більш відповідальною, й потребує відповідного рівня знань майже з усіх питань, а саме, з економічних, соціологічних та психологічних.

Олександр Михайлович також наголосив, що першочергове завдання усіх прокурорських працівників – послідовно відстоювати права і свободи людини, інтереси держави, утверджувати законність і правопорядок, а тому людям випадковим, нечесним і непорядним не місце в органах прокуратури.

На семінарі перед молодими спеціалістами виступили кандидат юридичних наук, доцент кафедри права Вінницького інституту Міжрегіональної академії управління персоналом І. Бабій, начальник відділу роботи з кадрами О. Мироненко, досвідчені прокурори - професіонали своєї справи, які розповіли про сучасні вимоги до здійснення представницької діяльності прокурора щодо захисту прав громадян та інтересів держави, проблемні питання у новому Кримінальному процесуальному кодексі України, організацію прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законів службовими особами контролюючих й правоохоронних органів, особливості здійснення прокурорського нагляду у сфері додержання законів про адміністративні правопорушення та правозахисну діяльність в екологічній сфері й багато іншого. Загалом, учасники семінару почерпнули нову й корисну інформацію для практичної діяльності прокурора.



Переглядів: 3220
Поширень: 0