Звітну доповідь очільник району традиційно розпочав з аналізу медичної галузі. Так, за інформацією голови РДА, за 9 місяців 2013 року на ремонт закладів охорони здоров’я первинного рівня використано кошти у сумі 1 млн. 570 тисяч гривень. Проведено ремонтні роботи з облаштуванням внутрішніх вбиралень та централізованого водопостачання в лікарських амбулаторіях 5 сіл району. Відремонтовано 16 ФАПів та фельдшерських пунктів, у 8 з них обладнано внутрішні вбиральні. Крім того, понадпланово здійснюється капітальний ремонт Білянської та Березівської амбулаторій.

Коментуючи стан виконання галузевих доручень, директор обласного департаменту охорони здоров’я і курортів Лідія Діденко рекомендувала районному керівництву пришвидшити темпи реалізації планових заходів, аби встановлювати вже завезене в район медичне обладнання у приведені до належного стану приміщення.

1,5 млн. гривень використано протягом звітного періоду і на проведення поточних та капітальних ремонтів у закладах освіти Чернівецького регіону. Так, завершено будівництво та введено в експлуатацію внутрішні вбиральні у 6 школах, ще у 2-х зазначені роботи тривають. У 3 загальноосвітніх закладах району замінено вікна, проведено заміну котлів на енергозберігаючі в Борівській, Бабчинецькій та Володіївецькій школах, здійснено капітальний ремонт каналізаційної системи харчоблоку Бабчинецького ЗНЗ.

За словами Валерія Яцка, в районі оптимізовано 2 школи та ухвалено рішення про реорганізацію Саїнської СЗШ І-ІІ ст. у навчально-виховний комплекс: «школа-сад». Водночас триває капітальний ремонт Гонтівського ДНЗ.

З початку року проведено ремонти і в 31 закладі культури Чернівецького району. Чималий обсяг робіт здійснено по благоустрою прилеглих територій. Загальна ж сума використаних коштів по галузі склала 1 млн.172 тис. гривень. Позитивну оцінку району щодо реалізації визначених дорученням завдань дала керівник департаменту культури і туризму ОДА Марія Скрипник.

Що ж стосується агропромислового комплексу, то, як повідомив голова РДА, фактичний валовий збір зернових ранньої групи в 2013 році склав 42,3 тисячі тонн зерна, що на 25% більше за показник 2012 року. Реалізуються завдання і у сфері молокозаготівель: в районі діє 26 пунктів прийому молока, а усіма господарствами населення укладено відповідні договори з молокопереробними підприємствами.

Водночас, за інформацією першого заступника директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Валентини Кирилюк, галузь тваринництва в районі має низькі темпи розвитку, і хоча задекларована реалізація інвестиційного проекту на території регіону – роботи на об’єкті досі не розпочато. Бажає покращення й позиція вартості укладених соціальних угод.

На виконання доручень у сфері благоустрою, керівництвом Чернівецького регіону проведено ліквідацію стихійних та упорядковано діючі сміттєзвалища. Усіма сільськими радами розроблено схеми санітарної очистки населених пунктів. Проте, як зауважила начальник Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентина Зайцева, не всі керівники територіальних громад району з відповідальністю підійшли до питання упорядкування місцевих сміттєзвалищ, а тому роботу в цьому напрямі варто посилити.

Аналізуючи ситуацію по заробітній платі, директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрій Гижко зазначив, що в Чернівецькому районі лише 28 осіб отримують зарплату нижче мінімально встановленого рівня. А це найкращий показник серед регіонів області. Проте керівництву району варто ще приділити увагу підвищенню рівня заробітної плати.

Пришвидшити темпи з реалізації завдань у сфері житлового будівництва та забезпечити розробку проекту благоустрою райцентру рекомендував керівнику Чернівецького регіону заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод.

Коментуючи звіт очільника району, керівник Вінниччини Іван Мовчан наголосив: «Від того, наскільки якісно керівники районів забезпечують реалізацію визначених Главою держави та обласною владою завдань, залежить подальший розвиток територій. Ресурсу для проведення цієї роботи достатньо. Тож усе залежить від свідомості та відповідальності людей, причетних до цього процесу».



Переглядів: 3035
Поширень: 0