Темою номер один у звітній доповіді була ситуація в агропромисловому комплексі району. Осінні польові роботи в районі, як і в усій області уповільнилися через недавню негоду. Негативно позначилися погодні умови і на урожайності окремих культур. У тваринницькій галузі району справи кращі. Зокрема, нарощується поголів’я великої рогатої худоби (в тому числі – корів), триває реконструкція кількох тваринницьких приміщень.

Усі молокопереробні підприємства і приватні підприємці, які закуповують молоко на території району, уклали угоди з сільськими радами, молокоздавачами та забезпечили майже стовідсоткове охоплення здавальників молока розрахунковими книжками. На території району діє 21 молокоприймальних пункт і 132 холодильних камери.

Усі сільські ради уклали соціальні угоди, але, як зауважила перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк, розмір внеску з 1 га землі за соціальними угодами в цьому районі – найнижчий в області.

У районі перевиконано план надходжень власних і закріплених доходів (113 % уточненого плану на січень – вересень 2013 року). Розмір середньомісячної заробітної плати за січень – серпень 2013 року склав 2196 грн., що на 8 % більше у порівнянні з показником відповідного періоду минулого року. У сільському господарстві – 2157 грн. (на 6% більше порівняно з відповідним періодом минулого року).

Заборгованості із виплати заробітної плати немає. 20 вересня в районі оголошено місячник добровільної легалізації трудових відносин.

Дуже багато зроблено в районі у галузі охорони здоров’я, що підкреслила у коментарі до звіту директор департаменту охорони здоров’я і курортів ОДА Лідія Діденко. Адже в цьому районі не тільки ремонтували медичні заклади, а й купували приміщення для створення закладів «з нуля»: для Обухівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини придбано недобудований житловий будинок (за 60 тис. грн.), а для ФАПу с. Знаменівка – житлове приміщення (вартістю 15 тис. грн).

Виконані рекомендації департаменту охорони здоров’я і курортів з реорганізації малопотужних стаціонарів. Ліжковий фонд лікарні приведений до потреб у наданні стаціонарної допомоги і складає 91 ліжко. Проведено частковий ремонт у кількох відділеннях і підрозділах центральної районної лікарні.

У районі діють 24 дошкільні навчальні заклади: 11 – окремо, 13 – у складі навчально-виховних комплексів. Така кількість закладів задовольняє потреби територіальних громад району. Діти п\'ятирічного віку охоплені дошкільною освітою стовідсотково.

На території району нині діє 21 загальноосвітній навчальний заклад (на 4 менше в порівнянні з минулим навчальним роком). Школа-гімназія селища Муровані Курилівці потрапила до числа навчальних закладів області, які мають найкращі результати з 8 предметів у зовнішньому незалежному оцінюванні знань, що свідчить про значну увагу влади до забезпечення якості освіти.

Покращено санітарно-гігієнічні умови навчання дітей, усі заклади освіти району забезпечені внутрішніми санвузлами, холодним та гарячим проточним водопостачанням.

На виконання програми «Доступне житло» розпочато будівництво 8-квартирного будинку.

Завершується створення центру надання адміністративних послуг.

Начальник Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентина Зайцева подякувала керівнику району за роботу в екологічній сфері. Полігони для твердих побутових відходів – у належному стані. Крім того, в районі вже проведено повторну акцію з висадки граба навколо сміттєзвалищ.

У третьому кварталі в районі здійснено ремонти у 7 закладах культури на загальну суму 128 тис. грн. за рахунок бюджетних коштів. Поза планом проведено поточний ремонт Курашовецького сільського будинку культури та бібліотеки за рахунок коштів місцевого бюджету. У кількох закладах ремонтні роботи тривають. Начальник управління культури і туризму Марія Скрипник наголосила, що всі заклади культури в районі мають охайні будівлі і території, а в зміцненні матеріальної бази галузі районна влада демонструє системну роботу.

Заслухавши доповідь голови РДА і всі коментарі, Іван Мовчан наголосив:
«Я впевнений, що керівництво району врахує всі зауваження і надалі працюватиме ще більш інтенсивно і послідовно. У цьому районі є серйозна співпраця різних гілок влади, громади і бізнесу, а це запорука успішного виконання соціальних ініціатив Президента України і завдань обласної влади»



Переглядів: 3254
Поширень: 0