«У Бершадському районі триває послідовна та системна робота з реалізації державних програм, соціальних ініціатив Президента України, завдань та доручень голови облдержадміністрації, районної програми соціально-економічного розвитку», – розпочав свій звіт голова РДА і перейшов до повідомлення про ситуацію в аграрній галузі.

За сприятливих погодних умов сільськогосподарські підприємства району планують завершити осінній комплекс робіт до 25 жовтня. Чисельність великої рогатої худоби в районі цього року зросла на 284 голови (в тому числі корів на – 79). Подальшому збільшенню поголів’я ВРХ сприятиме реконструкція тваринницьких ферм у двох селах.

В аграрній галузі району завершено реалізацію важливих інвестиційних проектів: побудовано елеватор у с. Джулинка, проведено реконструкцію свиноферми в с. Поташня. Триває реконструкція Бершадського відгодівельного свинокомплексу (до кінця року заплановано введення комплексу в дію).

У 2013 році створено 14 молокоприймальних пунктів. Всього діє 42 молокопункти і 16 холодильних установок.

За укладеними соціальними угодами громади отримали коштів, послуг і матеріальних цінностей на суму 2 млн.795 тис. грн. Але перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк, коментуючи звіт, зауважила, що виплати за соціальними угодами в Бершадському районі нижчі за середні по області.

У звітному періоді активно проводились ремонтні роботи в усіх медичних закладах первинного рівня. У третьому кварталі було завершено ремонт та облаштування семи амбулаторій і десяти ФАПів. Відремонтовані амбулаторії та ФАПи отримали нове обладнання.
Районна влада передала первинній медицині 4 автомобілі, що недостатньо ефективно використовувались окремими районними установами.

У Бершадській центральній районній лікарні проведено ремонт неврологічного, терапевтичного, протитуберкульозного, інфекційного і стоматологічного відділень та окремі приміщення інших підрозділів.

У районі завершено формування мережі пунктів тимчасового базування бригад екстреної медичної допомоги. Приміщення станції швидкої допомоги капітально відремонтовано, відділення забезпечені медикаментами та пально-мастильними матеріалами.

У галузі освіти в районі зроблено чимало, але голова ОДА Іван Мовчан вислови здивування позицією керівника району щодо котелень у підвальних приміщеннях шкіл. Крім того, Іван Мовчан порадив голові РДА вивчати досвід районів, які активно створюють навчально-виховні комплекси, оскільки ця робота в Бершадському районі недостатня.

За програмою «Доступне житло» в районі споруджується 8-квартирний будинок. Визначається земельна ділянка для будівництва в 2014 році другого будинку за цією програмою. Проведено повну інвентаризацію об’єктів комунальної власності, що не використовуються, для можливої їх реконструкції під житло.

Значна увага в районі приділяється стану полігонів для твердих побутових відходів. З початку року на благоустрій міського сміттєзвалища затрачено 198 тис. грн.

Під постійним контролем районної влади й питання благоустрою міста Бершадь, особливо його центральної частини. На ілюстраціях було видно, як змінився вигляд вулиць міста. Крім того, після проведених робіт місто стало більш зручним та безпечним для учасників дорожнього руху.

Особливу увагу доповідач приділив темі розвитку підприємництва, яке займає значне місце в економіці району.

Частка малого підприємництва у місцевому бюджеті становить 28 % від загальних надходжень. У звітному періоді в результаті проведених 75 рейдів виявлено 32 наймані працівники без оформлення трудових відносин. 20 робочих місць уже легалізовано. Матеріали стосовно 9 суб’єктів підприємницької діяльності передані до правоохоронних органів.

Розмір середньомісячної заробітної плати за січень-серпень 2013 року становить 2277 грн., що на 19 % більше у порівнянні з минулим роком, але директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко зауважив, що для такого потужного району, як Бершадський, цей показник занизький.

У звітному періоді на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури використано 1 млн. 300 тис. грн. Начальник профільного управління Марія Скрипник побажала керівництву району не уповільнювати темпів роботи, щоб умови в закладах культури були такими ж зразковими, як досягнення колективів.

Станом на 1 жовтня завершено внутрішні роботи по ремонту центру з надання адміністративних послуг. Роботи проводились за рахунок спонсорських та благодійних коштів (майже 100 тис. грн.).
Завершуючи звіт, Михайло Бурлака пообіцяв врахувати всі критичні зауваження і надалі мобілізувати всі ресурси на виконання поставлених завдань.



Переглядів: 2997
Поширень: 0