Інформуючи про стан агропромислового комплексу, керівник РДА зазначив, що в районі повністю завершено збирання зернових ранньої групи, проте несприятливі погодні умови не дали можливості вчасно провести комплекс осінньо-польових робіт та посіву озимих культур. Тож нині аграрії району працюють у посиленому режимі.

Водночас спостерігається негативна динаміка за окремими показниками у галузі тваринництва: за звітний період загальна чисельність поголів’я ВРХ регіону зменшилася на 163 голови. Як повідомив Василь Малярчук, в районі триває реалізація галузевих інвестиційних проектів і протягом 9 місяців поточного року вже освоєно кошти у сумі 7,9 млн. гривень. Що ж стосується виконання доручень у сфері молокозаготівель, то на території Тепличчини діє 41 пункт прийому молока, 2 з яких створено у ІІІ кварталі 2013 року.

За оцінкою директора департаменту охорони здоров’я і курортів ОДА Лідії Діденко, завдання, поставлені перед керівництвом регіону в медичній галузі, виконуються чітко і системно. Так, з початку року в районі відремонтовано 24 ФАПи та 1 амбулаторію, протягом ІІІ кварталу 6 фельдшерсько-акушерських пунктів забезпечено внутрішніми вбиральнями та холодною й гарячою проточною водою, ще по 7-ми ФАПах такі роботи будуть виконані у ІV кварталі. Крім того, район з державного бюджету отримав кошти в сумі 1 млн. гривень на добудову поліклінічного відділення ЦРЛ, і вже розпочато їх освоєння.

Як повідомив Василь Малярчук, на реалізацію заходів у галузі освіти району за звітний період мобілізовано понад 3 млн. гривень. Проведена значна робота з оптимізації шкільної мережі, вживаються заходи з упровадження в освітніх закладах енергозберігаючих технологій.

З початку року в 6 школах району здійснено облаштування внутрішніх вбиралень, проведено реконструкцію санвузлів та обладнання душових у спортивній залі Теплицької ЗОШ №1. Зміцнюється і матеріально-технічна база дошкільної освіти регіону: за рахунок коштів місцевого бюджету для Теплицького ДНЗ «Сонечко» придбано дитячі меблі та оновлено розвивально-ігрове середовище на загальну суму 150 тис. гривень, встановлено дитячий майданчик у дошкільному закладі села Тополівка, а дитячі садки сіл Комарівка та Орлівка переведено у приміщення місцевих шкіл.

Більше 1 млн. гривень використано протягом звітного періоду і на реалізацію доручень у сфері культури Тепличчини. Крім того, 50,5 тисяч гривень спрямовано на оновлення книжкового фонду.
Як повідомив керівник РДА, тривають роботи щодо реконструкції нежитлових приміщень колишнього райвійськкомату під житло. Нині вже здійснено демонтаж перегородок та підлоги, замінено вікна та двері, утеплено зовнішні стіни, здійснюється перепланування приміщень всередині. Рівень готовності об’єкту становить 47%.

Вживаються й заходи щодо благоустрою у кожній територіальній громаді регіону, а на реконструкцію центральної площі Теплика вже освоєно 507 тисяч гривень.

Інформував Василь Малярчук і про виконання завдань щодо створення в районі центру надання адміністративних послуг: у виділеному приміщенні вже здійснено ремонтні роботи на загальну суму 136 тис. гривень, і, як підкреслив директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрій Гижко, у реалізації зазначеного доручення Тепличчина стала першою серед усіх регіонів області.

Підсумовуючи роботу засідання, голова облдержадміністрації Іван Мовчан вкотре закликав керівників райдержадміністрацій звірити свої позиції із сусідніми районами, зробити висновки та мобілізувати усі зусилля задля повноцінної реалізації соціальних ініціатив Президента України. «Ті позиції, які ми визначили сьогодні пріоритетними, надзвичайно важливі для кожного мешканця Вінниччини. І люди чекають від нас якісних змін», - наголосив Іван Мовчан.



Переглядів: 3191
Поширень: 0