Голова РДА детально розповів про хід виконання соціальних ініціатив Президента України і доручень голови обласної державної адміністрації.

Звітуючи про ситуацію в агропромисловому комплексі, голова РДА повідомив про те, що на території району реалізується інвестиційний проект із будівництва комплексу по виробництву курятини ВП Птахофабрика «Вінницький бройлер». У 2013 році введено в експлуатацію 5 бригадних комплексів.
Тваринницькій галузі в районі приділяється особлива увага, зокрема збільшується поголів’я корів. У кількох господарствах триває реконструкція тваринницьких приміщень.

Перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк зазначила, що завдяки успішним інветисційним проектам Тростянецький район має один з найпотужніших агропромислових комплексів області.

У районі функціонує 26 молокоприймальних пунктів і 12 холодильних камер. З усіма здавачами молока молокопереробні підприємства уклали угоди.

Укладено 45 соціальних угод на загальну суму 1 млн. 723 тис. грн. З них для вирішення соціально-побутових проблем територіальними громадами вже використано 1 млн. 550 тис. грн..

У 2013 році в закладах охорони здоров’я первинної ланки заплановано ремонт 8 ФАПах та 3 амбулаторій. У 7 ФАПах заплановані роботи вже виконані, а план ремонтів амбулаторій перевиконано – відремонтовано 4заклади. Ремонт ФАПів відбувався переважно за позабюджетні кошти.

У районній лікарні проведено реконструкцію котельні, збудовано кисневу станцію, проведено ремонт лабораторії, кількох відділень і спеціалізованих кабінетів, придбано обладнання.

Схвально відгукнулася про роботу районної влади в медичній галузі директор профільного департаменту Лідія Діденко. Єдине її зауваження стосувалося недостатнього рівня часткового відшкодування вартості препаратів для хворих на гіпертонію.

Значний обсяг робіт виконано в освітніх закладах району. Серед невирішених проблем – 2 котельні у підвальних приміщеннях шкіл. Винесення однієї з них за межі приміщення завершується.

Ще одна актуальна для району проблема – добудова дитячого садка на у с. Цибулівка.

У галузі культури району, як зазначила начальник управління культури і туризму Марія Скрипник, ситуація кардинально змінюється на краще: із 29 закладів у 14 цього року проведено якісні ремонтні роботи.

Гострим залишається питання погашення заборгованості із заробітної плати підприємством-банкрутом ДП «Тростянецький спиртовий завод», але проблема поступово вирішується.
Середньомісячна заробітна плата в районі складає 2686,1 грн.

Директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко, коментуючи звіт, наголосив на ще одній проблемі: в районі є значна кількість працівників, зарплата яких нижча за мінімальну.

Схвальні коментарі про роботу в Тростянецькому районі прозвучали з уст начальника Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентини Зайцевої.

Значна робота проведена і в сфері благоустрою та житлового будівництва. Зокрема вже збудовано перший поверх будинку у рамках програми «Доступне житло».

Тривають ремонтні роботи в приміщенні Центру, завершення яких заплановане на останню декаду жовтня.



Переглядів: 2590
Поширень: 0