Заслухавши інформацію начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Руслана Слюсаренка про виконання доручення щодо введення в експлуатацію до кінця року в усіх районах та містах обласного значення восьмиквартирного житлового будинку, голова облдержадміністрації зазначив:

«Вінниччина – одна з лідерів серед регіонів України по будівництву житла. Нині область активно впроваджує соціальні програми Президента України у цій сфері. Особлива увага - будівництву „доступного житла”. Мета програми - допомогти громадянам отримати їх першу квартиру, що є важливих кроком для створення повноцінної сім’ї. Це стало можливим завдяки соціальним ініціативам Президента щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів. Дана програма – це вагома допомога з боку влади молодим сім’ям.»

Так, у 25 районах (Козятинський та Хмільницький райони виконують доручення спільно з містами Козятин та Хмільник) та 5 містах обласного значення визначені об’єкти житлового будівництва: реконструкція будівель або здійснення нового будівництва, відведені земельні ділянки, виготовлена землевпорядна документація.

В переважній більшості (а це 23 райони) та містах Козятин і Ладижин розроблена проектно-кошторисна документація на будівництво нових житлових будинків або реконструкції та подальшої добудови незавершених будинків. В Немирівському та Чернівецькому районах ПКД в стадії завершення.

Окрім того, розпочато нове будівництво житлових будинків та виконано від 5% та до 50% обсягу будівельно-монтажних робіт в Бершадському, Гайсинському, Крижопільському, Липовецькому, Літинському, Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому, Погребищенському, Томашпільському, Тростянецькому, Шаргородському, Ямпільському районах та м.Ладижині. В Барському, Вінницькому, Жмеринському, Калинівському, Оратівському, Піщанському, Теплицькому, Тиврівському, Тульчинському, Чечельницькому районах проводиться добудова незавершеного будівництва та перепрофілювання існуючих будівель під доступне житло.

Найкращий стан будівництва нових 8-ми квартирних житлових будинків наразі в Крижопільському, Томашпільському, Тростянецькому та Шаргородському районах, а реконструкції існуючих будівель під житло за програмою «Власний дім» – у Іллінецькому та Жмеринському районах.

Зокрема, в смт. Крижопіль за дев’ять місяців поточного року проведена вся необхідна робота від відведення земельної ділянки, виготовлення ПКД і до виконання 40% будівельно-монтажних робіт – влаштовані фундаменти та зведено перший поверх двоповерхового 8-ми квартирного будинку по вулиці Радянській.

В м. Іллінці завершено будівельні роботи по 8-ми квартирному житловому будинку по вулиці Леніна. В результаті проведеної реконструкції будівлі ЗОШ №4 під житловий будинок з прибудовами квартири отримають вісім сімей. Наразі отримана декларація про готовність об\'єкта до експлуатації та 3 з 8 сімей вже проживають в даному будинку.



Переглядів: 4102
Поширень: 0