Зараз аварійний клас зачинили, повідомляє 5 канал. Діти перейшли до іншої аудиторії, де і тривали уроки. Але де гарантія, що стеля не впаде на голову десь інде? Чиновники кажуть – прийдуть канікули і навчальний заклад перевірять повністю. Тоді і робитимуть висновки.

П’ятикласник Валентин Блащук нескоро забуде, як у їхньому класі впала стеля. Каже, шматок обвалився на перерві, близько 10 ранку, просто на парти. Якби це сталося на уроці – були б постраждалі. Аварійне приміщення одразу зачинили. У місцевому управлінні освіти обіцяють – уже з понеділка приїдуть фахівці, які мають визначити, наскільки безпечно займатися у решті класів школи.

Олександр Помацький, начальник відділу освіти Тиврівської РДА: «Ми прийняли рішення, що треба обов’язково проводити технічну експертизу, яка буде проведена на канікули. Безперечно, що це буде комплексна експертиза всього навчального приміщення».

Директор каже – школу збудували понад 60 років тому, відтоді жодного капітального ремонту там не було. Дах замінили 5 років тому, але дерев\'яні перекриття могли обвалитися через поважний вік та перепади температури.

Петро Мельник, директор Тиврівської СЗОШ І-ІІІ ст.: «Зараз ми бачимо, що у зв’язку з тим, що школа затікала, і ви бачите, що тут дерев’яні дранки, воно, видно, набрало і прогнило, і от моменти конструкції, які перебули свій вік, як кажуть».

Батьки кажуть – тепер бояться відпускати дітей до школи.

Батьки: «То, что боимся пускать – это однозначно, потому что никогда не знаешь, что может произойти в следующую секунду. А так – это все-таки стэля и это не один квадратный метр. Если в таком состоянии – то десь всьо равно шось має впасти».

Батьки: «Звісно боюся, таке враження, щоб не прийшлось каску купляти дитині стоїтєльну, щоб дитина йшла в школу».

У місцевому управлінні освіти пообіцяли знайти гроші і на експертизу приміщення школи, і на ремонт закладу. Якщо з’ясується, що стеля потребує капітального ремонту – навчальний процес обіцяють не переривати. Адже школа розрахована на 800 дітей, а навчається у ній удвічі менше. Школярів просто розмістять на першому поверсі.



Переглядів: 4813
Поширень: 0