Вінницькі оперативники затримали трьох осіб, причетних до замаху на життя 43-річного громадянина Росії, який останнім часом разом з дружиною проживав на Вінниччині та займався фермерським господарством. Замовник злочину – вінницький кримінальний «авторитет» 90-х років на прізвисько «Квадрат», який проживав у Криму. Двоє виконавців – раніше судимі жителі Вінниччини.

Віктор Русин

Про це 31 жовтня на прес-конференції повідомив начальник УМВС України у Вінницькій області генерал-майор міліції Віктор Русин.

Двоє невідомих зайшли на територію господарства в с. Комарівка Жмеринського району та відкрили стрілянину по фермеру. 43-річний чоловік з чотирма вогнепальними пораненнями зумів на власному автомобілі втекти від нападників та повідомити міліцію про злочин.

Вінницька міліція розкрила зухвалий замах на життя фермера

Потерпілого госпіталізували до районної лікарні. Над розкриттям зухвалого злочину, який мало не коштував людині життя, працювали кращі розшуковці та слідчі. Менш ніж за добу було встановлено особи та затримано винуватців розстрілу людини. Двох підозрюваних оперативники затримали в Жмеринському районі. 39-річний житель м. Вінниці, раніше відбував покарання за крадіжку, грабіж та втечу з в’язниці. Він відомий правоохоронним органам, як учасник однієї з найрезонансніших групових втеч з колонії шляхом підкопу. Його напарник – 28-річний мешканець Вінницького району теж перебував за гратами за скоєння крадіжки.

Вінницька міліція розкрила зухвалий замах на життя фермера

Працівники міліції вилучили пістолет Браунінг калібру 7,65 мм, який після скоєння злочину зловмисники сховали в лісовому масиві. Вилучену зброю відправили на експертизу.

Вінницька міліція розкрила зухвалий замах на життя фермера

За словами начальника УМВС у Вінницькій області генерала-майора міліції Віктора Русина, в ході розслідування замаху на вбивство людини з’ясувалося, що злочин був скоєний на замовлення з корисливих мотивів. Оперативно-технічні можливості дозволили міліціонерам встановити місцезнаходження замовника та у найкоротші строки затримати його на території АР Крим за допомоги кримських колег.

За попередніми даними слідства, раніше судимий кримчанин планував заволодіти майном потерпілого.

Наразі за фактом замаху на життя людини відкрито кримінальне провадження. Тривають слідчо-оперативні заходи, міліція перевіряє затриманих осіб на причетність до скоєння інших злочинів.



Переглядів: 9311
Поширень: 0