В ході оперативно-профілактичних заходів, працівники сектору державної служби боротьби з економічними злочинами встановили, що завідувачка одного з магазинів вносить неправдиві відомості до фінансової документації.

Як розповів начальник Козятинського райвідділу міліції Геннадій Ткачук, будучи матеріально-відповідальною особою, завідуюча магазином протягом декількох місяців подавала до бухгалтерії товариства звіти з неправдивою інформацією. Фактична сума коштів, яка здавалась в касу товариства, була значно меншою ніж та, що вказувалась у звітності. Своїми діями завідуюча магазином завдала товариству матеріальну шкоду на загальну суму близько 10 тисяч гривень.

Спритна жіночка пояснила, що таким чином вона намагалась приховати нестачу грошових коштів, продуктів харчування та привласнення ввіреного майна товариства.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.2 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. За протизаконні дії посадовій особі загрожує відповідальність у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 2764
Поширень: 0