Потенційні можливості співпраці керівник департаменту експорту названого підприємства Гжегож Куява обговорив з головою обласної Ради Сергієм Татусяком 8 листопада у Вінниці. Зустріч була ініційована президентом громадської організації «Український центр бізнесу» Яном Маньковським та президентом Клубу ділових людей Надією Лисецькою.

Поляки пропонують вінничанам співробітництво у молочарстві

Основними експортними напрями підприємства є ринки Великобританії, Білорусі, Росії та Молдови. Вінниччина – другий регіон в Україні, до співпраці з яким прагнуть поляки, бо він цікавий для інвестицій, з огляду на свій аграрний потенціал.

– «ALIMA-BIS» вже більше року працює на Волині, здебільшого з малими та середніми молочними фермами. Польська сторона зацікавлена в організації кооперації і сприятиме у створенні молокопереробних підприємств в інших регіонах України, – сказав Ян Маньковський.

Поляки пропонують вінничанам співробітництво у молочарстві

Пан Куява зауважив, що їхня компанія займається не тільки торгівлею обладнанням, а й навчанням українських партнерів.

– Наше підприємство запрошує українських бізнесменів та управлінців до Польщі, де фахівці роз’яснюють специфіку роботи, технологічного процесу та демонструють конкретні результати. Українські партнери проходять стажування на польському виробництві. Таким чином, ми отримуємо продукт західної якості за східною ціною, – пояснив Гжегож Куява.

Впровадження новітніх технологій та обладнання на місцевих підприємтвах – цікава пропозиція, зауважив С.Татусяк.

– Ми готові посприяти у налагодженні контактів з місцевими підприємцями і владою, щоб ви разом напрацьовували необхідний формат співробітництва. Це доволі перспективна пропозиція для нашого регіону, – підсумував результат зустрічі Сергій Татусяк.

Думку голови обласної Ради підтримали присутні на зустрічі 1-й заступник Ігор Кревський та начальник відділу міжнародного співробітництва та промоцій обласної Ради Володимир Мережко.

Співрозмовники зробили акцент на тому, що впровадження польських інновацій і досвіду незабаром може стати в особливій нагоді українським молочарам. Адже після асоціації з ЄС Україна забов’язується стандартизувати у відповідності до європейських вимог виробництво молочної продукції. Це сприятиме як конкурентній спроможності вітчизняного виробника на внутрішньому ринку, так і відкриє шляхи для експорту на територію ЄС.


Переглядів: 2275
Поширень: 0