«Як в області, так і в районі багато робиться для того, щоб підняти медичну галузь на найвищий рівень,- зазначила Любов Спірідонова.- І результати є досить вагомими. Разом з тим – потрібно ще багато працювати, щоб ці результати ставали лише кращими. Основне призначення лікувальних закладів – лікувати людей, а стан справ такий, що 85 % витрачається на заробітну плату, майже 20 % на комунальні платежі, а на розвиток лікувального закладу коштів бракує. В такій ситуації важко розвиватись. Однак, попри все, медична реформа нададала Вінницькій області найбільше можливостей за всі роки незалежності нашої держави. На початку листопада 43 млн. гривень Вінниччина отримала на розвиток первинної ланки. Всього ж у 2013 році 11 млн. гривень було виділено державою на медикаменти для швидкої медичної допомоги. І завдяки цьому, ми із 3,8 грн. на один виклик швидкої маємо на даний час 27-28 грн. Сьогодні бригади швидкої виїздять на виклики із тим набором медикаментів, який дозволяє надати вчасну і якісну медичну допомогу».

Любов Спірідонова відвідала Літинську центральну районну лікарню

Заступник голови облдержадміністрації акцентувала увагу на величезній роботі, що була проведена колективом Літинської райлікарні по ремонту та оснащенню закладу. На початку медичної реформи було зроблено капітальний ремонт внутрішніх приміщень, замінено вікна, електромережу, котли, облаштовано прилеглу територію. На сьогоднішній день завершено ремонти зовнішніх фасадів усіх приміщень лікарні.

Літинська центральна районна лікарня

Завдяки ініціативності керівництва лікарні та за підтримки районної влади і місцевих підприємців, на кожну гривню з державного бюджету в ремонтні роботи було залучено 6,5 гривень спонсорських коштів.

Любов Спірідонова відвідала Літинську центральну районну лікарню

На території лікарні сьогодні функціонує 8 основних відділень та 7 допоміжних служб. Лікувальний заклад нараховує 140 ліжок, повністю забезпечений необхідним обладнанням, медикаментами та продуктами харчування. В лікарні цілодобово працюють пости лікарів: акушерів-гінекологів, хірургів, травматологів, анестезіологів, лаборантів.

Любов Спірідонова відвідала Літинську центральну районну лікарню

Розміщено 2 пункти тимчасового базування швидкої медичної допомоги в с. Багринівці та в с.Уладівка.

Під час зустрічі із заступником голови ОДА медики обговорювали наболіле— недостатнє фінансування галузі та необхідність впровадження страхової медицини.

Любов Спірідонова відвідала Літинську центральну районну лікарню

«140 ліжок - оптимальна кількість для Літинської центральної районної лікарні, яка може забезпечити належний рівень медичної допомоги.-зауважила Любов Спірідонова,- тому не йде мова про руйнацію чи закриття лікарні. Робота виконавчої гілки влади області та району направлена на те, щоб оновлювалось обладнання, купувалась необхідна апаратура та медикаменти, щоб лікар відчував, що він захищений в державі, держава гідно оцінює його працю».

Любов Спірідонова відвідала Літинську центральну районну лікарню

Заступник голови облдержадміністрації навела такі цифри : 33 млн.гривень цьогоріч держава виділила на придбання 40 автомобілів швидкої допомоги. Відбувся тендер та виділено 1мільярд 999 мільйонів гривень, щоб закупити транспорт. Із цього тендеру Вінниччина отримає близько 30 автомобілів, а це суттєво покращить становище первинної ланки галузі охорони здоров’я.

Любов Спірідонова відвідала Літинську центральну районну лікарню

«Якщо є відповідальний професійний лікар, є машина і медикаменти – це підтвердження того, що можна надати якісну невідкладну медичну допомогу,- підсумувала вона.-І свідченням цьому є відгуки вдячних пацієнтів про лікарів, медперсонал Літинської центральної районної лікарні, з якими я спілкувалась сьогодні».



Переглядів: 8519
Поширень: 0