Закінчено розслідування кримінального провадження за фактом вчинення заступником начальника відділу прикордонної служби "Могилів-Подільський" Могилів-Подільського прикордонного загону злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 305 КК України.

Установлено, що посадовець, перевищуючи свої службові повноваження, діючи за попередньою змовою групою осіб, з метою штучного покращення показників у роботі, в липні-серпні цього року двічі організував незаконне переміщення через митний кордон України особливо небезпечного наркотичного засобу з подальшим викриттям порушників.

На разі, прокуратурою Вінницької області до суду направлено обвинувальний акт за підозрою прикордонника у вчиненні вказаного злочину. Ухвалою суду стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонено від виконання повноважень на посаді.

Для довідки:

ч. 2 ст. 332 КК України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене службовою особою з використанням службового становища;

ч. 3 ст. 365 КК України - перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки;

ч. 2 ст. 305 КК України - контрабанда наркотичних засобів, вчинена за попередньою змовою групою осіб.



Переглядів: 2974
Поширень: 0