1 550 гривень вкрав з банківського рахунку пенсіонерки спритний молодик у смт. Піщанка.

Як розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України у Вінницькій області Володимир Плотиця, коли пенсіонерка намагалася зняти пенсію з банкомата, до неї підійшов молодик та попросив поквапитися. Жінка розгубилась та, щоб було швидше, попросила його допомоги. Бабуся не зрозуміла, які данні запрошує банкомат для проведення банківської операції. Коли молодий чоловік підійшов до банкомату, на екрані висвітився напис «Введіть свій номер телефону», і він ввів…свій номер мобільного. Перевіривши рахунок, з’ясувалося, що пенсія ще не нарахована. Наступного дня, коли пенсійні гроші з’явились на рахунку і стали доступними для зняття, на мобільний молодика надійшло СМС-повідомлення з ПІН-кодом. Спритник скористався послугою зняття готівки без картки.

Зачекавши пенсії ще кілька днів, пенсіонерка пішла у відділення банку з’ясовувати, коли ж врешті решт вона зможе отримати гроші. Жінка була дуже здивована, коли дізналась, що гроші були і нараховані, і зняті. Тоді вона звернулась з заявою до міліції і розповіла, що якийсь незнайомець намагався їй допомогти перевірити рахунок через банкомат. Переглянувши камери відеоспостереження, зловмисник був встановлений та затриманий. Ним виявився 18-річний місцевий житель. Хлопець в цьому році закінчив школу, і ніде не продовжив навчання. Роботи в нього також немає. Способи, як ошукати літніх і безпорадних людей, вичитав в Інтернеті. Потерпіла виявилась його першою жертвою. Тепер хлопцю загрожує покарання до 3-х років ув’язнення.

За фактом крадіжки слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України.

Міліція вкотре звертається до громадян бути обачними та не довіряти незнайомим людям, якими б доброзичливими вони не здавались, і яку б допомогу не пропонували. Надмірна довірливість – Ваш перший ворог!



Переглядів: 3464
Поширень: 0